Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Δεκεμβρίου 2018

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Δεκεμβρίου 2018

Το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Ύψωνα θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη συνεστίαση την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 8:00μ.μ. στον κέντρο «Νέο Φιέστα». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορό και τραγούδι παρέα, με την Τζένη Καραπατάκη. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος και ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν δώρα. Τιμή με φαγητό και ποτό 12 ευρώ για μεγάλους και 8 για παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 99595295 και 99578846.

Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος με την ευκαιρία της εορτής τοῦ Ἁγ. Ἰωσὴφ τοῦ Μνήστορος το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 6 μμ θα τελεσθεί ο Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς χοροστατοῦντος τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Ἀμαθοῦντος κ. Νικολάου. Την επομένη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί Ὄρθρος καὶ Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία ἱερουργοῦντος τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ἀθανασίου.

Το πολυδύναμό Κέντρο Πολεμιδιών «Άγιος Νικόλαος ο θαυματουργός» πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι Χαράς και Δημιουργίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι. Στο πανηγύρι θα διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, και διάφορα παιχνίδια. Σε όλα τα παιδιά και στους γονείς τους θα δοθεί δωρεάν πρόγευμα. Στο τέλος θα δοθούν δώρα σε όλα τα παιδιά.

Με την ευκαιρία της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου την Δεύτερα 31 Δεκεμβρίου θα τελεσθούν αγρυπνίες στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στις 8:30 μμ, στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς στις 8 μμ και στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμασγούς στις 7:30 μμ.

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος την Τρίτη 1η Ιανουαρίου θα Λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού κυκλοφόρησε ασημένιο συλλεκτικό φλουρί για τη βασιλόπιτά σας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κόσμημα. Το φλουρί απεικονίζει τον Άγιο Βασίλειο. Διατίθεται προς πώληση στα βιβλιοπωλεία της Μητροπόλεώς μας. Τιμή 10 ευρώ.

Από τη Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη ανακοινώνεται ότι οργανωμένοι πλανόδιοι, κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους δρόμους ή γραφεία, και ισχυριζόμενοι ότι είναι από την Αγία Σκέπη, παραπλανούν με σκοπό να πουλήσουν διάφορα αντικείμενα όπως περιοδικά, ημερολόγια, φράουλες και άλλα. Πολλοί από αυτούς, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη καλοπροαίρετων πολιτών, αναφέρονται και σε ιερείς ή άτομα στενά συνδεδεμένα με το έργο του προγράμματος. Η Αγία Σκέπη πληροφορεί ότι ουδέποτε χρησιμοποιεί πλανόδιους πωλητές ή επαίτες για να αντλήσει πόρους. Τέτοιου είδους προσέγγιση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή της, η οποία είναι να επιστρέψει στην κοινωνία άτομα με δεξιότητες και αξιοπρέπεια.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post