Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το πρωί της Πέμπτης 26ης Ιουλίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος για πολλοστή φορά επισκέπτεται τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου. 

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τις πρόσφατες καταστροφές της πύρινης λαίλαπας που έπληξε περιοχές της Αττικής και παρουσίασε το μέχρι στιγμής μέγεθος των απωλειών, τόσο του έμψυχου όσο και του άψυχου υλικού. Ανάμεσα στις ζημιές περιλαμβάνονται και στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες υπέστησαν ολική καταστροφή.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε για ακόμη μια φορά την βαθύτατη θλίψη του για το τραγικό γεγονός των προσφάτων πυρκαγιών και διαβεβαίωσε τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα σταθεί στο πλευρό των πυροπλήκτων ελλήνων αδελφών μας τόσο ηθικά όσο και υλικά. Επίσης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή του ακούσματος της πύρινης λαίλαπας, σύσσωμη η Εκκλησία της Κύπρου ανέπεμψε και αναπέμπει δεήσεις προς τον Φιλάνθρωπο Κύριο τόσο για την ανάπαυση των ψυχών των υπό του πυρός τελειωθέντων όσο και για την ταχεία αποκατάσταση των πυροπαθών αδελφών μας.

Ο κ. Λεοντάρης με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, διαβεβαίωσε ότι με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης και με τη βοήθεια του Θεού, θα εργάζεται αόκνως ως φιλότιμος και πιστός στρατιώτης, προκειμένου να καταστήσει την Εθνική Φρουρά μια αξιόμαχη και επιχειρησιακά ικανή δύναμη, έτοιμη να φέρει σε πέρας την αποστολή της.

Ο Μακαριώτατος, τέλος, ευχήθηκε κάθε ευλογία παρά Θεού στον αρχηγό και διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι η Εκκλησία Κύπρου θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της στρατιωτικής δύναμης του νησιού μας.

Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post