Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι Λυσιώτες Εορτάζουν την Παναγία (7-8 Σεπτεμβρίου 2018)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι Λυσιώτες Εορτάζουν την Παναγία (7-8 Σεπτεμβρίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ανακοινώνεται ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Λύσης, ο Δήμος Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κωμοπόλεως καλούν τους Λυσιώτες να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Μενεού, στη Λάρνακα.

Την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατούμενου από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος μαζί με το Λυσιώτη Ιερέα, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Καπαρή και τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, θα μεταφέρει, για προσκύνηση από τους πιστούς τη διασωθείσα Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Χρυσολυσιωτίσσης και το Ιερό Ευαγγέλιο της Εκκλησίας της Λύσης.

Την επομένη, ανήμερα της εορτής, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο ιερό ναό, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Κατά τη διάρκεια των Ακολουθίων θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία του Δήμου Λύσης «Γιάγκος Σουρουλλάς».

Η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Λύσης, με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, θα παραμείνει στον ίδιο ιερό ναό μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τελεστεί δέηση για επιστροφή των εκτοπισμένων στις πατρογονικές εστίες σε συνθήκες ελευθερίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πανήγυρη, μπορούν οι πρόσφυγες από τη Λύση να επικοινωνήσουν με τον Επίτιμο Πρόεδρο της Εκκλ. Επιτροπής, κ. Ανδρέα Ττοφιά στα τηλ. 24364069 και 99466414.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει Συνεστίαση των Λυσιωτών και Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στο Γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Μενεού. Για περισσότερα: Δήμος Λύσης, τηλ. 24661444

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Λύσης ευχαριστεί όλους τους Λυσιώτες και κατεξοχήν το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης κωμοπόλεως για τη συνεργασία.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ευαγγελιστρίας Λύσης.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post