Ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (7 Νοεμβρίου 2018)

Ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (7 Νοεμβρίου 2018)

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου είχε το πρωί της Τετάρτης 7ης Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Πρωτοσύγκελλος του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Βαρσανούφιος, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Μεγαλόνησο.

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τον εκ Ρωσσίας φιλοξενούμενο ιεράρχη. Ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος, μετέφερε αρχικά τις ευχές του Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος εκζήτησε την ευλογία του Μακαριωτάτου για την παραμονή του στο νησί μας για λίγες μέρες και την επίσκεψη σε διάφορα προσκυνήματα του νησιού. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ετών αρχιερατείας του Μακαριωτάτου κατά το διανύον έτος και ως έκφραση της συμπαθείας του Μητροπολίτου Αγίας Πετρουπόλεως προς το σεπτό πρόσωπο του Μακαριωτάτου, προσέφερε στον δεύτερο ένα εγκόλπιο, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι και ο ίδιος συμπληρώνει φέτος 40 έτη ιερατικής διακονίας στην αγιωτάτη Εκκλησία της Μόσχας. Με τη σειρά του, ο Μακαριώτατος αντιπροσέφερε ένα αργυρό δίσκο που φέρει την παράσταση των δύο αποστόλων – ιδρυτών της Εκκλησίας της Κύπρου Παύλου και Βαρνάβα.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συζήτηση για το πρόβλημα που ανέκυψε στην Ουκρανική Εκκλησία και ο Μακαριώτατος επισήμανε ότι «η Εκκλησία Κύπρου διατηρεί άριστες σχέσεις με όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες της Ορθοδοξίας και επί του παρόντος πρέπει όλη η Ορθοδοξία να εντείνει τις προσευχές της για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο δύναται να επιλυθεί, εάν βέβαια το επιδιώξουν και οι εμπλεκόμενοι. Με τη νηφαλιότητα, την αγάπη και με μόνο στόχο την ωφέλεια της Εκκλησίας μπορούμε να επιλύσουμε όλες οι διαφωνίες που δημιουργούνται στη ζωή μας, οι οποίες είναι αποτέλεσμα κυρίως του εγωισμού μας».

Αρχιμ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post