Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά (11 Νοεμβρίου 2018)

Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά (11 Νοεμβρίου 2018)

Την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοτόκου στα Καμπιά, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς π. Ανδρεά Συμεού και π. Ανδρέα Αλεξάνδρου.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νόημα της αποστολικής περικοπής που διαβάστηκε από τη δεύτερη προς τους Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να τα δεχόμαστε όλα με υπομονή και με τη συνείδηση ότι ακόμα και εκείνοι που αρχικά φαίνονται ως εμπόδιά μας αναδεικνύονται τελικά σε ευεργέτες μας. Ο Απόστολος ενθαρρύνει τον κάθε πιστό διαχρονικά γράφοντας: «ἐν παντὶ θλιβόμενοι ἀλλ’ οὐ στενοχωρούμενοι, ἀπορούμενοι ἀλλ’ οὐκ ἐξαπορούμενοι, διωκόμενοι ἀλλ’ οὐκ ἐγκαταλειπόμενοι, καταβαλλόμενοι ἀλλ’ οὐκ ἀπολλύμενοι». Γι΄ αυτό πρέπει πάντοτε να έχουμε ελπίδα και πίστην στον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό, ο οποίος δεν μας εγκαταλείπει ποτέ, εφόσον εμείς με την προαίρεσή μας, ζητούμε τον αγιασμό και την ένωση μαζί Του και μεταξύ μας, ως λογική ποίμνη.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχαρίστησε την καθηγουμένη της Μονής, Ευφημία μοναχή, για τη φιλοξενία και μετέφερε σε όλους τις ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι αδελφές της Μονής προσέφεραν κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές.

Γραφείο Ενημέρωσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι

Print Friendly, PDF & Email

Share this post