Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου στη Γεν. Συνέλευση των Συνδ. Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλεως και Επαρχίας Λευκωσίας (23 Νοεμβρίου 2018)

Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου στη Γεν. Συνέλευση των Συνδ. Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλεως και Επαρχίας Λευκωσίας (23 Νοεμβρίου 2018)

Με ιδιαίτερη χαρά ευρίσκομαι ανάμεσά σας απόψε, κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλεως και Επαρχίας Λευκωσίας.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραστώ και να μεταφέρω τις εγκάρδιες πατρικές ευχές και την αγάπη της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου προς όλους εσάς, που παρίστασθε στη σημερινή Γενική Συνέλευση, και βέβαια προς όλους τους γονείς των παιδιών της Λευκωσίας και της νέας γενεάς της Κύπρου μας.

Της νέας γενεάς που ετοιμάζεται δυναμικά από το Δημοτικό Σχολείο να ανοίξει τα φτερά της μέσα στην κοινωνία των πολιτών. Ένα φτερούγισμα με τις τόσες ευτυχείς ευκαιρίες που επιφυλάσσει, με στοχευμένο και ορθό προσανατολισμό και ταυτόχρονα την αναγκαιότητα αντιμετώπισης με ψυχραιμία και σταθερό υπόβαθρο των ποικίλων προκλήσεων και τον ενδεχόμενο αποπροσανατολισμό από τον οποίο κινδυνεύουν τα παιδιά, αλλά και ο κάθε άνθρωπος μέσα στο μάταιο τούτο βίο.

Αισθάνομαι ότι με το σύντομο χαιρετισμό μου, σεβόμενος το χρόνο σας, προλαβαίνω να σας εκφράσω τις ευλογίες της Εκκλησίας μας και να επαναλάβω τη μέριμνα και τη φροντίδα που έχει, ως μητέρα όλων μας και κιβωτός της σωτηρίας μας. Αυτή τη φροντίδα θα συνεχίσει η Αποστολική Εκκλησία της Κύπρου με όλα τα πνευματικά και υλικά μέσα που διαθέτει, να δείχνει το δρόμο της αλήθειας, του φωτός, της προοδευτικής πορείας, της μόρφωσης που ξεκινά από τις υψηλές προσδοκίες των γονέων, τη μόρφωση που προσφέρει η οικογενειακή εστία και ολοκληρώνεται με την εκπαίδευση που προσφέρεται στο σχολείο, σε όλες του τις βαθμίδες, δομημένα και πάντα με τη στοργή της Εκκλησίας, η οποία οφείλει να κρατά την πυξίδα, η οποία έχει άξονα την πηγή της γνώσεως και της σοφίας τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό. Καθημερινά ζούμε στη λειτουργική ζωή όλη την φιλανθρωπία και αγάπη Του για τον άνθρωπο και τη δημιουργία ολόκληρη, δηλ. τη θεία Οικονομία. Βιώνουμε αυτή τη θεία Οικονομία και συγκατάβαση ως ιστορικές στιγμές, όπως και τα επικείμενα Χριστούγεννα, την εορτή της Γέννας του Θεανθρώπου Λυτρωτή.

Γνωρίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι γνωστά και κατανοητά από όλους εμάς τους παρόντες. Ίσως, εκείνο που χρειάζεται είναι η θέληση για μελέτη και επέκταση του βαθύτερου νοήματος. Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας ως πνευματικοί πατέρες και αδελφοί εν Χριστώ Ιησού, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και αγωνίες, να συζητούμε και να καταλήγουμε σε σταθερή πορεία. Εφόσον όντως έχουμε στόχο και είναι προτεραιότητά μας η ποιότητα ζωής των βλασταριών σας, η μόρφωση και εκπαίδευση των παιδιών σας, των παιδιών της πατρίδας μας και της Εκκλησίας μας, τότε δεν περισσεύει κανείς στην προσπάθεια αυτή. Αλλά ο καθένας μας θα πρέπει να συμβάλει έντιμα και στοχευμένα.

Αν ο καθένας με χαρά και κόπο, κάνουμε την οικογένειά μας κατ’ οίκο Εκκλησία, όπως προτείνει ο Απ. Παύλος, αν βάζουμε μπροστά στις σκέψεις, αποφάσεις και ενέργειες μας το θέλημα του Θεού, σύμφωνα με το ιερό Ευαγγέλιο, τότε θα ζήσουμε ο καθένας μας την προσωπική του μεταμόρφωση εν Πνεύματι Αγίω. Τότε, να είστε βέβαιοι ότι θα τοποθετήσουμε το δικό μας λιθαράκι στο οικοδόμημα της νέας κοινωνίας, που όλοι μας επιθυμούμε και ποθούμε, για τα παιδιά, την Κύπρο μας, τον κόσμο ολόκληρο. Τότε εσείς που κοπιάσατε θα έχετε τη μακαριότητα και την ευτυχία, καθώς και την πνευματική αντιμισθία των θυσιών σας για τα παιδιά, τη νέα γενεά. Η αντιμισθία αυτή με τίποτε του κόσμου τούτου δεν εξαργυρώνεται.

Τότε, ναι, να είστε βέβαιοι ότι η κοινωνία μας, την οποία συναποτελούμε όλοι μας θα πάει πιο μπροστά, μαζί με εμάς και τις καθάριες επιδιώξεις μας που αντέχουν στο χρόνο, σύμφωνα με την παρακαταθήκη που φέρουμε εντός μας. Πάντα με την ευχή η νέα γενεά να εξελιχθεί και να αναδειχθεί σπουδαιότερη, ικανότερη, αυθεντικότερη και άρα ευτυχέστερη από τη δική μας, διατηρώντας σε υψηλή ποιότητα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής και Χριστιανικής μας ιδιοπροσωπείας.

Καλές επιτυχίες στη Γενική Συνέλευσή σας.

Καλά Χριστούγεννα!

Κάθε καλό σε εσάς τους γονείς, στους διδάσκοντες και διδασκόμενους των εκπαιδευτηρίων μας και να αξιωθούμε της ποθητής ελευθερίας στην κατεχόμενη πατρίδα μας .

resized_thumbnail_IMG_0001

Print Friendly, PDF & Email

Share this post