Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Συνάντηση με την αποχωρούσα Πρέσβειρα των Η.Π.Α.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Συνάντηση με την αποχωρούσα Πρέσβειρα των Η.Π.Α.

Το πρωί της Πέμπτης 13ης Δεκεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του την αποχωρούσα πρέσβειρα των Η.Π.Α. στην Κύπρο κ. Cathleen Doherty, η οποία ολοκληρώνει τις υπηρεσίες της στο διπλωματικό σώμα των Η.Π.Α. στην Κύπρο.

Η κ. Doherty ενημερώθηκε για την εξέλιξη της υγείας του Μακαριωτάτου και εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την τόσο ταχεία ανάρρωση του Προκαθημένου της κατά Κύπρον Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος, απηύθυνε προς την αποχωρούσα πρέσβειρα πολλές ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία κατά την ενταύθα παραμονή της και ευχήθηκε κάθε καλό για την περαιτέρω πορεία της.

Η κ. Doherty, ευχαρίστησε με τη σειρά της τον Μακαριώτατο για την εγκαρδιότητα και φιλοξενία με την οποία υποδέχεται όλους τους ξένους απεσταλμένους στο νησί της Κύπρου και διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των ελληνοκυπρίων και θα αγωνίζεται για την προώθηση των δικαίων της πατρίδας μας. 

Στη συνάντηση ήταν παρών κι ο Διευθυντής του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, θεολόγος κ. Μιχαήλ Σπύρου. 

Στο τέλος, ο Μακαριώτατος χάρισε στην πρέσβειρα ένα αργυρό δίσκο με παράσταση της μεγαλονήσου Κύπρου εις διηνεκές μνημόσυνο της παραμονής τής διπλωμάτου στο νησί.

Αρχιμ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

1

Print Friendly, PDF & Email

Share this post