Η ορεινή Λεμεσός τα “έψαλε” στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Η ορεινή Λεμεσός τα “έψαλε” στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης 19ης Δεκεμβρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, αφού μαθητές από την ορεινή Λεμεσό και συγκεκριμένα από το Περιφερειακό Γυμνάσιο-Λύκειο Ομόδους,  διήνυσαν μία δίωρη διαδρομή από το χιονισμένο Τρόοδος για να φθάσουν στην πρωτεύουσα με σκοπό να ψάλλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄.

 Ο  Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, υποδέχθηκε τους μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, στον προθάλαμο της κεντρικής εισόδου του κτηρίου της Αρχιεπισκοπής, με πολλή εγκαρδιότητα, και με ιδιαίτερη ευαρέσκεια παρακολούθησε την άριστη εκτέλεση των παραδοσιακών καλάντων. Οι ύμνοι συνοδεύονταν και από όργανα, συνδυασμός που προσέφερε ένα ωραίο μελωδικό άκουσμα σε όσους είχαν την τύχη να παρευρεθούν εκείνη τη στιγμή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος στο λόγο του ευχαρίστησε τους μαθητές για την άριστη απόδοση των ύμνων και ευχήθηκε σε όλους, καθηγητές και μαθητές να έχουν ευτυχισμένες εορτές, πράγμα το οποίο θα επιτευχθεί αν πραγματικά γεννηθεί ο Χριστός στις καρδιές τους. Η παρουσία και μόνο του Χριστού στην καρδιά μας, είπε ο Μακαριώτατος, προσφέρει την πληρότητα.

Στο τέλος προσέφερε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και αναμνηστικά δώρα.

 

Αρχιμ. τριφύλλιου Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post