Τελετή βράβευσης αρίστων αποφοίτων εκπαιδευτικής περιφέρειας Κυθρέας (18 Δεκεμβρίου 2018)

Τελετή βράβευσης αρίστων αποφοίτων εκπαιδευτικής περιφέρειας Κυθρέας (18 Δεκεμβρίου 2018)

Την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 στις 6.30μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα: “Παλαιά Αγορά Παλλουριώτισσας” (πλησίον της Μεγάλης Εκκλησίας της Παναγίας Παλλουριώτισσας), σε συνδιοργάνωση του Δήμου Κυθρέας και της Σχολικής Εφορείας Κυθρέας η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Βράβευσης των αρίστων αποφοίτων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια Κυθρέας για τη σχολική χρονιά 2017 -2018.

Στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Κυθρέας περιλαμβάνονται η κωμόπολης Κυθρέας και οι κοινότητες  Βώνη, Έξω Μετόχι, Νέο Χωριό Κυθρέας, Παλαίκυθρο και Τραχώνι της Κυθρέας.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρα Κώστα Χαμπιαούρη, εκ μέρους του οποίου παρέστει και απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Δρ. Κυπριανός Λούης.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους βραβευθέντες αποφοίτους.

Τη σεμνή εκδήλωση άνοιξε ο Δρ. Βασίλης Ζαχαριάδης Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας και στο τέλος μίλησε ο Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, Δήμαρχος Κυθρέας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του νέου Ημερολογίου του Δήμου μας για το 2019 και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την κα Πηνελόπη Καραολιά Προκοπίου και τις μαθήτριες του Αστρινίδειου Ωδείου Κύπρου.

Ακολουθεί ο Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας:

 

«Δεῦτε ἴδωμεν, πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπὸν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, …»

Αγαθή συγκυρία η αποψινή σεμνή εκδήλωση έρχεται να μας συνάξει παραμονές της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και να συναστραφούμε, αφιερώνοντας τη βραδιά αυτή τιμητικά στα πρόσωπα της νέας γενεάς της Κυθρέας και της ευρύτερης περιοχής που απλώνεται στον κάμπο της Μεσαορίας.

Μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εγγονιών σας, να κοιτάξουμε το μέλλον της πατρίδας μας και να ονειρευτούμε την άλλοτε παραδείσια ομορφιά που ξεκινά από τον Κεφαλόβρυσο της Κυθρέας και ζωογονεί την εύφορη σκλαβωμένη γη μας.

Συγχαίρω το Δήμο και τη Σχολική Εφορεία Κυθρέας για τη συνεργασία μεταξύ τους και με όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως και των κοινοτήτων και της ευρύτερης περιοχής της Κυθρέας.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραστώ και την ευκαιρία να επιδαψιλεύσουμε τις ευλογίες της Εκκλησίας προς όλους σας, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, του οποίου μεταφέρω σε όλους την πατρική αγάπη και τις εγκάρδιες ευχές.

Ως επικεφαλής των Εκκλησιαστικών μας Επιτροπών των Ενοριών μας, να σας επαινέσω για το επιτελούμενο έργο,  το οποίο σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται πρακτικά δύσκολο, λόγω των συνθηκών κατοχής και εκτοπισμού.

Συγχαίρω τους γονείς, παρόντες και απόντες, που ανατρέφουν τα παιδιά του με υπομονή, αγάπη και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού.

Επαινώ και συγχαίρω στα πρόσωπα εσάς των βραβευθέντων, παιδιά, όλα τα παιδιά της Κυθρέας και ευρύτερα τη νέα γενεά της πατρίδας μας.

Ο καθένας μπορεί να γίνει άριστος, καλλιεργώντας το άπαν των χαρισμάτων και δυνατοτήτων του, με χαρά  για το δικό καλό, για τη δική του ευτυχία και την ευρύτερη πρόοδο του κοινωνικού συνόλου.

«Ἑτοιμάζου, Βηθλεέμ, ἤνοικται πᾶσιν ἡ Ἐδέμ. Εὐτρεπίζου, Ἐφραθᾶ, ὅτι τὸ ξύλον τῆς ζωῆς, ἐν τῷ Σπηλαίῳ ἐξήνθησεν ἐκ τῆς Παρθένου· Παράδεισος καὶ γάρ, ἡ ἐκείνης γαστήρ, ἐδείχθη νοητός, ἐν ᾧ τὸ θεῖον φυτόν, ἐξ οὗ φαγόντες ζήσομεν, οὐχὶ δὲ ὡς ὁ Ἀδὰμ τεθνηξόμεθα, Χριστὸς γεννᾶται, τὴν πρὶν πεσοῦσαν, ἀναστήσων εἰκόνα».

Η Βηθλεέμ της καρδιάς μας ζητά καθημερινά την προετοιμασία της Φάτνης του Θεανθρώπου Λυτρωτή μας, με πίστη, αγωνιστικότητα, αντίσταση και αξιοπρέπεια, χαρίσματα που μας πλούτισε και μας αγιάζει το Πανάγιο Πνεύμα, μεταλαμβάνοντας ρεαλιστικά και ουσιαστικά το «τὸ θεῖον φυτόν», ήτοι το αναστημένο Σώμα και Αίμα του Χριστού.

Παιδιά της Κυθρέας και της Κύπρου, καλές επιτυχίες και «ο Θεός έστω βοηθός εν τω βίω»!

Και να θυμάστε: «Αυτός που δεν μπορεί να υπακούσει, δεν μπορεί να διοικήσει» (Σενέκας).

«Το να βελτιώνεσαι σημαίνει να αλλάζεις. Το να είσαι τέλειος σημαίνει να αλλάζεις συχνά (δηλ. να αγαπάς την πρόοδο και τον εμπλουτισμό των γνώσεων)» (Ουίνστον Τσώρτσιλ).

Η πόρτα του Γραφείου μου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, παραμένει πάντα ανοικτή για όλους, εξαιρέτως για εσάς!

Καλά Χριστούγεννα!

Ευλογημένη, ειρηνική και καρποφόρα η νέα χρονιά 2019!

Είθε του χρόνου τέτοια μέρα να τιμήσουμε τα νιάτα της Κυθρέας ελεύθεροι και χαρούμενοι στις αυλές των Εκκλησιών και των σχολείων μας!

Σας ευχαριστώ!

Print Friendly, PDF & Email

Share this post