1ο Πρώτο Προσκύνημα-Εκκλησιασμός μετά από 45 χρόνια στον Στρογγυλό Μεσαορίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

1ο Πρώτο Προσκύνημα-Εκκλησιασμός μετά από 45 χρόνια στον Στρογγυλό Μεσαορίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια το Σάββατο Μετά την Χριστού Γέννηση, 29 Δεκεμβρίου 2018, οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κοινότητας Στρογγυλού εκκλησιάστηκαν για πρώτη φορά από το 1974, στον Ιερό Ναό της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Της θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Βασιλείου και διάκονο Ανδρέα Ματέϊ.

Η συγκίνηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των προσκυνητών, αφού επαναλειτούργησε, έστω κάτω από τις γνωστές περιστάσεις ο Ναός όπου βαπτίστηκαν, μεγάλωσαν, παντρεύτηκαν, και γενικά έζησαν τις χαρές και τις λύπες τους μέχρι τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1974.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στο πανίερο γεγονός της φανερώσεως εν σαρκί του Υιού και Λόγου του Θεού. Επισήμανε την αξία της Ενανθρωπήσεως για τη σωτηρία μας. Περιέγραψε, ο Μεσαορίας Γρηγόριος, το μαρτύριο των νηπίων στην Βηθλεέμ και τη σημασία της πρόνοιας του Θεού στη ζωή μας. Ολοκλήρωσε την ομιλία ο Επίσκοπος με αναφορά στην επικείμενη εορτή των Θεοφανείων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την προηγηθείσα μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων, τελέστηκε δέηση υπέρ των εορταζομένων και των απανταχού εκτοπισμένων της κοινότητας Στρογγυλού, μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των προαπελθόντων κληρικών, κοινοταρχών, διδασκάλων, εκκλησιαστικών επιτρόπων, ευεργετών και πάντων των προαπελθόντων της κοινότητος.

Ο Εκκλησιασμός ολοκληρώθηκε με λιτάνευση της ιερής εικόνος της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής πέριξ του Ναού.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους προσκυνητές ήσαν και αρκετοί από την Αγγαστίνα, την Άσσια, τη Βατυλή, τη Μουσουλίτα, τη Πυργά και άλλα περίχωρα.

 

Κωνσταντίνος Ανδρέου, Φοιτητής Θεολογίας.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

 

*************************************************

 

Ανακοίνωση-Πρόσκληση

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Στρογγυλού προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς στο πρώτο Προσκύνημα-Εκκλησιασμό στην Αγία Παρασκευή, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018. Ώρα έναρξης: 07.00 π.μ.

Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Επίσης, θα γίνει δέησης, εορτές και μνημόσυνα κληρικών και λαϊκών.

Μπορούν όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν άρτους και κόλλυβα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής:

Ανδρέας Χατζηγεωργίου 99417304

Γιώργος Φιλοθέου 99403316

Αριστοτέλης Δημητρίου 99222144

Γεώργιος Κυριάκου 99541944

Και με τον Κοινοτάρχη Στρογγυλού, κ. Σταύρο Σταύρου 99433652

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Στρογγυλού.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post