Θεία Λειτουργία και Δοξολογία επί τω νέω έτει 2019

Θεία Λειτουργία και Δοξολογία επί τω νέω έτει 2019

Την Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019, τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία του έτους, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατουμένου υπό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Μουσουρούλη, τον Αιδεσιμολογιώτατο  Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κυπριανό Κουντούρη, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Δημοσθένους και τους Ευλαβεστάτους Διακόνους π. Μιχαήλ Νικολάου και π. Ανδρέα Ματέι.

Παρέστη στο Ιερό Βήμα εκκλησιαζόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, προέστη της Δοξολογίας επί τω νέω έτει 2019, συμπαραστατούμενου από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτείας και του στρατού και πλήθος πιστών.

Ο Μακαριώτατος στο τέλος της Δοξολογίας απευθύνθηκε προς το εκκλησίασμα δηλώνοντας ότι ο «λαός μας είναι καλός. Είναι λαός θρησκευόμενος και εργατικός». Η οικονομική κατάσταση της χώρας οδεύει προς το καλύτερο και η Εκκλησία, έχοντας σωστό προγραμματισμό, συνεχίζει το πνευματικό, φιλανθρωπικό και ποιμαντικό της έργο. Ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

 

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post