Προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Πάφο

Προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Πάφο

Με τον πλέον επίσημο τρόπο και με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια, στην Πάφο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προκαθημένου της Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Β΄, ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία ότι η κατάσταση στο Κυπριακό θα βελτιωθεί.Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, προϊσταμένων του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ και του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου. Μετά την ολοκλήρωσή της, σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή, η οποία κατέληξε στην αποβάθρα, στο Λιμανάκι Κάτω Πάφου, όπου τελέστη ο Αγιασμός των Υδάτων. Την πομπή συνόδευσαν οι φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου.

 Η ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού τελέστη από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, μιλώντας μετά την τελετή εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κατάσταση στο Κυπριακό θα βελτιωθεί.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Κύπρος γίνεται πιο ισχυρή μέσα και από τις τριμερείς συνεργασίες που έχει διασφαλίσει η Κυβέρνηση με χώρες της περιοχής.

«Μέσα από αυτές τις συνεργασίες γινόμαστε πιο ισχυροί και η διεθνοποίηση του θέματος μας γίνεται με σοβαρότητα. Το θέμα μας το έχουν αντιληφθεί και η Ευρώπη και οι υπόλοιποι ισχυροί της γης. Εμείς ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η όμορφη πορεία. Η Εκκλησία είναι κοντά σας, και σε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε θα το πράξουμε με πολλή χαρά, διότι η πατρίδα ανήκει σε όλο τον λαό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι «οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Θα έχουμε δυσκολίες και αντιξοότητες, αλλά βρισκόμαστε εδώ για να τις αντιμετωπίζουμε».

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ο λαός μας είναι αγωνιστικός, εργατικός, χαλκέντερος και θα μείνει στις αγωνιστικές επάλξεις μέχρι το τέλος, μέχρι τη μέρα που από την Πάφο μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα θα χαιρόμαστε μια πραγματική ελευθερία που θα απολαμβάνει όλος ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου.

«Να ευχηθούμε να βαδίζουμε σταθερά σε αυτή την πορεία και θα έρθει η μέρα που μαζί θα πάμε και στην Αμμόχωστο και στην Καρπασία και στην Κερύνεια, παντού», κατέληξε.

Στο μεταξύ πλήθος κόσμου από νωρίς συγκεντρώθηκε στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, που ήταν το επίκεντρο των εορτασμών των Αγίων Θεοφανείων και του καθαγιασμού των υδάτων στην Πάφο.

Ξεχωριστή νότα στους επίσημους εορτασμούς στην Πάφο αποτέλεσε η πολυάριθμη συμμετοχή κολυμβητών, γύρω στους 35, εκ των οποίων και δύο ανήλικων, που βούτηξαν στα κρύα νερά στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού. 

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανίων στην Πάφο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, οι πολιτειακές, εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές της Πάφου καθώς και πλήθος κόσμου.

Τελετές κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού τελέστηκαν επίσης στα λιμανάκια Λατσιού και Αγίου Γεωργίου Πέγειας, ως επίσης και στο λιμανάκι Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Πηγή: Κυπέ

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post