Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον κατεχόμενο Γερόλακκο ( Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019)

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον κατεχόμενο Γερόλακκο ( Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019)

Μέσα σε συγκινητική αλλά και πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας του κατεχόμενου Γερόλακκου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Πλήθος πιστών από τον Γερόλακκο αλλά και από άλλες περιοχές ήρθαν για να εορτάσουν τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και να τελέσουν τα Μνημόσυνα πάντων των τεθνεώτων της κωμοπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε λιτανεία πέριξ του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού της κωμόπολης και ακολούθως έγινε δέηση ενώπιον της εικόνας του Ευαγγελισμού.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε τη Β΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο κήρυγμά του ο Μεσαορίας Γρηγόριος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Υπογράμμισε την αξία της χαράς και της σωτηρίας που προξένησε στο ανθρώπινο γένος, ένεκα της υπακοής της Μαριάμ στο Μυστήριο της Εναθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού και Υιού της. Ταυτόχρονα, την εξάλειψη που επέφερε της αρχαίας κατάρας της πρώτης Εύας.

Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που προσέφεραν για την πραγματοποίηση του εκκλησιασμού. Υπενθύμισε σε όλους το χρέος να διατηρούν και να μεταδίδουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους την αγάπη και τη νοσταλγία των πατρικών μας εστιών και ιερών τόπων.

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επιικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post