Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Έξω Μετοχίου (5 Μαΐου 2019)

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Έξω Μετοχίου (5 Μαΐου 2019)

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα τελέστηκε Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Θωμά, 5 Μαΐου 2019, στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο Έξω Μετόχι, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Μεγάλος αριθμός εκτοπισμένων από το Έξω Μετόχι αλλά και από άλλες περιοχές προσήλθαν στον ναό της κατεχόμενης κοινότητας για να τιμήσουν ιδιαίτερα τον προστάτη Άγιό τους, τον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας έγινε δέηση υπέρ υγείας όλων των εκτοπισμένων κατοίκων του Έξω Μετοχίου, υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων και επιστροφής όλων των προσφύγων στα χωριά και στις πόλεις τους.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθως, αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής.

Επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές που προσέφεραν με καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση του εκκλησιασμού και τους παρότρυνε να διατηρήσουν και να μεταλαμπαδέψουν τη νοσταλγία και την αγάπη των ιερών πατρικών τόπων τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατόπιν ευλογίας της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Θεοφιλέστατος προέβη στη χειροθεσία του νεαρού φοιτητή θεολογίας του ΑΠΘ, κ. Κωνσταντίνου Ανδρέου, εις Αναγνώστην.

Τέλος, έγινε λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ του περικαλλούς ναού, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας.

 

Διακ. Ανδρέας Ματέι
Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Δείτε την ανακοίνωση Εδώ…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post