Επίσκεψη Ευρωπαίων Δικαστικών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Επίσκεψη Ευρωπαίων Δικαστικών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, το πρωί, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μύρων Νικολάτος συνόδευσε πολυμελή ομάδα δικαστικών από χώρες της Ευρώπης σε επίσκεψη στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό και το Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Τους δικαστικούς στην Ιερά Αρχιεπισκοπή υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος μετέβη στο εξωτερικό σε εκκλησιαστική αποστολή. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Βελιγράδι, όπου συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, τη Σόφια όπου συναντήθηκε με το Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο και την Αθήνα όπου είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρων Νικολάτο και τους φιλοξενούμενούς του. Μετέφερε προς όλους τις ευχές του Μακαριωτάτου και περιέγραψε με συντομία, την ιστορική πορεία του Χριστιανισμού 2.000 ετών στο νησί μας και τον τρόπο δομής και διοίκησης της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου. Ο Επίσκοπος Μεσαορίας υπογράμμισε τη ταύτιση του λαού με την Εκκλησία και την προστασία και στήριξη των Κυπρίων να παραμείνουν στην πατρίδα τους.

Μετά το παραδοσιακό κέρασμα, ο Επίσκοπος Γρηγόριος προσέφερε βιβλία και άλλα αναμνηστικά δώρα στους φιλοξενούμενους, ως ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μύρων Νικολάτος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο για τη φιλοξενία και το καλωσόρισμά του προς τους επισκέπτες.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post