Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Οκτωβρίου 2019

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Οκτωβρίου 2019

Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 1400 χρόνια από τη μακαρία κοίμηση του πολιούχου Αγίου της πόλεως μας, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 7 μμ, θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Είσοδος Ελεύθερη.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 5:30 μμ, θα τελεσθεί ο εσπερινός. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 5 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Η εκκλησιαστική επιτροπή Παναγίας Ελεούσης Τριμίκλινης ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μνάσωνος, όπου πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην κοινότητα , την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 5 μμ θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και την επομένη Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 7 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου με την ευκαιρία της πανηγύρεως του παρεκκλησίου της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας που βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 5:30μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και θα ακολουθήσει λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας στους δρόμους της ενορίας. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:00μ.μ θα ψαλεί η παράκληση προς την Παναγία την Μαχαιριώτισσα. Ο Ναός την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοικτός μέχρι  τις 8 το βράδυ.

Από τον Ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου το Σάββατο 19, Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός. Την επομένη Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα τελεσθεί πανηγυρικός όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου του επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  στις 5 μ.μ. θα τελεσθεί ο εσπερινός του Οσίου Χριστοδούλου και η Παράκληση του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου. Ακολούθως θα γίνει λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου μέσα στους δρόμους της ενορίας. Επίσης το απόγευμα της Κυριακής από τις 4 μέχρι της 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση με φαγητό με σουβλάκια και ένα ποτό προς €5 η πίττα, λοκουμάδες, παιγνίδια για τα παιδιά και κλήρωση λαχείου που κυκλοφορεί κ.ά.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος θα πραγματοποιήσει Προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, στην Παναγία την Αγγελόκτιστη στο Κίτι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα και στο μοναστήρι της Θεοτόκου στην Αγία Νάπα. Αναχώρηση στις 7:00 το πρωί. Τιμή συμμετοχής 25 ευρώ το άτομο συμπεριλαμβανομένων φαγητού και λεωφορείου. Για πληροφορίες αποτείνεστε στα τηλέφωνα: 99851830, 99377487.

Από την οικογένεια Χριστάκη Χριστοδουλίδη ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου το ετήσιο μνημόσυνο των αειμνήστων παιδιών τους Χρυσοστόμου μοναχού και Ειρήνης. Μετά το πέρας του μνημοσύνου θα προσφερθεί καφές σε όλο το εκκλησίασμα στο πνευματικό κέντρο που βρίσκεται δίπλα από τον ναό.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 4.00΄μ.μ. θα πραγματοποιηθεί τσάι στην αίθουσα εκδηλώσεων και κατηχητικών που βρίσκεται στην αυλή της Εκκλησίας. Στο τσάι θα μιλήσει ο Γέροντας Ιωσήφ Διονυσιάτης. Τιμή εισόδου €5. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων και κατηχητικών του Ναού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου συνοικισμού Αρχ. Μακαρίου Γ’, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 6 μμ, θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας των Αγίων αυταδέλφων Παρθενίου και Ευμενίου. Μετά το πέρας της παρακλήσεως θα ακολουθήσει πνευματική ομιλία από τον Αρχιερατικό επίτροπο της Μητροπόλεώς μας, πρωτοπρεσβύτερο π. Μιχαήλ Βοσκό με θέμα “Το μυστήριο της μετανοίας και της εξομολόγησης”.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 8 μμ, θα τελεσθεί αγρυπνία κατά την οποία θα τελεσθεί η αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στην αρχή της αγρυπνίας θα γίνει υποδοχή Ιεράς εικόνος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που φέρει σκηνές από τον βίο του αγίου όπου και θα παραμείνει μόνιμα στον Ναό.

Στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέα Χαράκη με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 8 μμ, θα τελεσθεί αγρυπνία κατά την οποία θα τελεσθεί η αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού ανακοινώνεται ότι

με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Ταβιθάς της ελεήμονος την

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 5.30΄το απόγευμα θα τελεσθεί

Εσπερινός και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου το πρωί Όρθρος

και Θεία Λειτουργία. Καθ’ όλη την διάρκεια των ακολουθιών θα

εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από τα ιερά λείψανα της

Αγίας Ταβιθάς.

Από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα συνοικισμού Αγίου Ιωάννη ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου που πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του ναού, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ θα γίνει υποδοχή της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου από την Κατεχόμενη Εκκλησία της Αγίας Ζώνης Αμμοχώστου, η οποία φυλάσσεται στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ και θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία. Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 6 μμ θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός προϊσταμένου του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοχάρη Θεοχάρους. Την επομένη Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα τελεσθεί ο όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις στις 6 θα τελεσθεί ο εσπερινός της Παναγίας της Ελευθερώτριας και ακολούθως η παράκληση του Αγίου Δημητρίου.

Η Ιερά Εικόνα του Αγίου Δημητρίου και τεμάχιο από το ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου το βράδυ μέχρι και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου. Ο Ιερός Ναός θα είναι παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης με την ευκαιρία του αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 8:30 μμ, θα τελεσθεί αγρυπνία.

Ο Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής ανακοινώνει ότι το Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει Προσκυνηματική εκδρομή στις ιερές μονές Παναγίας του Κύκκου, Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης και επίσκεψη στο χωριό Πεδουλάς όπου θα πραγματοποιηθεί γεύμα. Την εκδρομή θα συνοδεύσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος. Αναχώρηση από το παλαιό νοσοκομείο στις 7:30π.μ., και επιστροφή γύρω στις 5:00μ.μ. Τιμή 25 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνει λεωφορείο, πρωινό, μεσημεριανό και ποτό). Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 99421933 και 99662486 .

Ο Ιερός Ναός Αγ Ελευθερίου διοργανώνει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου μονοήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στο σπήλαιο του αγίου Γεωργίου στην Ερήμη, στην Ιερά Μονή των Ιερέων και στην Ιερά Μονή Χρυσορρωγιατισσης. Η εκκίνηση θα γίνει από τον Άγιο Ελευθέριο γύρω στις 9.00 μετά την Θεία Λειτουργία.Επιστροφή γύρω στις 3.00μμ.Τιμή συμμετοχής €25 με το γεύμα.Για δηλώσεις συμμερτοχής στο τηλ:99971950

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι και φέτος διεξάγει μια μεγάλη προσπάθεια προσφοράς γεύματος αγάπης. Προσφέρει καθημερινά γεύματα αγάπης σε περισσότερους από 2000 συνανθρώπους μας. Για το λόγο αυτό, για καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που προσέρχονται στα γεύματα αγάπης, χρειάζονται άμεσα εθελοντές που θα βοηθήσουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού 25820780.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post