Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιανουαρίου 2020

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιανουαρίου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 8:30μμ, θα μιλήσει στην καθιερωμένη ανά δεκαπενθήμερο ομιλία του προς τους νέους, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου συνοικισμού Αρχ. Μακαρίου Γ’ με την ευκαιρία της εο­ρτής του Αγίου Νεοφύ­του, σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 5:30 μμ, θα τελεσθεί πα­νηγυρικός εσπερινός και αύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρ­ική Θεία Λειτουργία. Των πιο πάνω ακολουθιών θα προΐσταται ο αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεώς μας, πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Βοσκός. Το απόγευμα της Παρασκευής στις 5 μμ, θα τελεσθεί παράκληση προς τον Άγιο Νεόφυτο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των πανηγυρικών ακολουθιών θα εκ­τίθεται προς προσκύν­ηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Νεοφύτου.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου  από τις 5 μμ και μετά, θα ψήνονται και θα πωλούνται πίτες με σουβλάκια στην αυλή της Εκκλησίας προς 5€ μαζί με ποτό. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για το δάνειο του Ναού.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου αύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 8:00μ.μ., θα τελεσθεί αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας της Παραμυθίας, του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου Μαξίμου του Γραικού.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου, αύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 8.30μ.μ. θα τελεστεί Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος της ομώνυμης κοινότητας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας από το κοινοτικό συμβούλιο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο σύνδεσμος φίλων και αποδήμων Αγίου Μάμα.

Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στις 8:30 μμ, και στον προσκυνηματικό ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στις 8:00μ.μ.

Ο Ιερός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου θα πραγματοποιήσει στο θέατρο Ριάλτο την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 7:00 μμ, ρεσιτάλ πιάνου με την διεθνούς φήμης πιανίστρια Τατιάνα Στούπακ. Εισιτήρια προπωλούνται από τα ταμεία του θεάτρου. Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ανακαίνιση του παλαιού ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Αγίας Ματρώνας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίας Άντρης Αναστασιάδη και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος κάθε Τετάρτη στις 4:30 μμ, θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα πολιούχο Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα εκτίθεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου προς προσκύνηση.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών πραγματοποιεί 6ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους από 10 μέχρι 15 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 99916010 και 99662761. Οι κρατήσεις άρχισαν. Δηλώσεις μέχρι 31 Ιανουαρίου και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post