Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Δεκεμβρίου 2019

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Δεκεμβρίου 2019

Το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Ύψωνα πραγματοποιεί έκθεση εικόνων στο οίκημά του που βρίσκεται στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα. Η έκθεση είναι ανοικτή σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 99578846 και 99595295.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 8:30 μμ, θα μιλήσει στην καθιερωμένη ανά δεκαπενθήμερο ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού προς τους νέους.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 5:30 μμ θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή αρχαίας ιεράς εικόνας του Αγίου Νικολάου και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5 μμ θα τελεσθεί ο Εσπερινός και στις 8 μμ θα τελεσθεί η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μετά των Χαιρετισμών προς τον Άγιο Νικόλαο. Ο Ναός κατά την διάρκεια των εορτασμών θα είναι ανοικτός από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και την Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Νικολάου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος άγει τα ονομαστήρια του. Σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 6 μμ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος θα δεχθεί τις ευχές των πιστών στην αίθουσα του Ιερού Ναού μέχρι τις 11 πμ.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Θεοφιλέστατος θα δεχθεί τις ευχές των πιστών από τις 3 μμ, μέχρι τις 8:30 μμ, στον Μητροπολιτικό Οίκο που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος παρακαλεί όσους επιθυμούν αντί δώρου να κάνουν εισφορές για το συσσίτιο των απόρων που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού. 

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 4:30 μμ θα τελεσθεί ο Εσπερινός. Αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 5 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ο ιερός ναός Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 4:30 μμ θα τελεσθεί ο Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστού κ. Βασιλείου.

Από τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη αγρυπνία της Παρασκευής, θα εορτασθεί η μνήμη του Αγίου Τυχικού πρώτου Επισκόπου Νεαπόλεως. Στην αγρυπνία θα προΐσταται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου.    

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 9:30 μμ, θα τελεσθεί αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην Μουταγιάκα, αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 8:30 μμ, θα τελεσθεί αγρυπνία κατά την οποία θα εορτασθεί η μνήμη του Αγίου Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων.

Στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κοινότητα Σουνίου το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 5 μμ, θα τελεσθεί ο Εσπερινός και στην συνέχεια στις 5:45 μμ, θα μιλήσει ο θεολόγος κ. Σάββας Αλεξάνδρου με θέμα: «Η χρήση των αγαθών λογισμών ως εργαλείο αποφυγής των παθών».

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 5:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ναού Χριστουγεννιάτικη Σύναξη με απογευματινό κέρασμα. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια τα παιδιά των κατηχητικών Συνάξεων της ενορίας υπό την διεύθυνση της κ. Σύλβιας Μαθηκολώνη και θα μιλήσει ο Καθηγητής ιατρικής Δρ. Νίκος Ζάμπογλου. Είσοδος 6 ευρώ.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κοινότητας Σπιταλίου με την ευκαιρία της εορτής της Συλλήψεως της Αγίας Άννης, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 5:30 μμ, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός. Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post