Εορτασμός Παναγίας της Κωμοπόλεως Λύσης της Μεσαορίας (7-8 Σεπτεμβρίου 2019). Μετά από 45 έτη εκκλησιασμός στον μεγαλοπρεπή Ναό της Παναγίας της Λύσης

Εορτασμός Παναγίας της Κωμοπόλεως Λύσης της Μεσαορίας (7-8 Σεπτεμβρίου 2019). Μετά από 45 έτη εκκλησιασμός στον μεγαλοπρεπή Ναό της Παναγίας της Λύσης

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Παναγίας της κατεχόμενης κωμοπόλεως Λύσης Μεσαορίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμόπολης, προσκαλούν τους Λυσιώτες και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του Γενεσίου της Θεοτόκου, 7-8 Σεπτεμβρίου 2019.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6.30, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα ψάλλει ο Βυζαντινή χορωδία του Δήμου Λύσης «Γιάγκος Σουρουλλάς», υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχάλη Κουλεπού.

Επίσης, θα μεταφερθεί η διασωθείσα θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Λύσης από τον Άγιο Γεώργιο Αγλαντζιάς, όπου εφημερεύει ο Λυσιώτης Πρωτοπρεσβύτερος και μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας της Λύσης, π. Γεώργιος Καπαρής.

Την Κυριακή, ανήμερα της Εορτής, 8 Σεπτεμβρίου 2019, το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατικό συλλείτουργο, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Λύσης, από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Προσκαλούνται οι πιστοί να έρθουν στον εκκλησιασμό, το πρωί της Κυριακής, με άρτους και κόλλυβα. Θα τελεστούν εορτές καθώς και μνημόσυνα όλων των προαπελθόντων αδελφών μας.

Περισσότερες πληροφορίες, για τη μεταφορά με λεωφορεία, για τον Εκκλησιασμό στην Λύση της Μεσαορίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Λύσης, στο τηλ. 24661444.

 Η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Παναγίας της Λύσης ευχαριστεί όλους εκείνους που συνέβαλαν για την πραγματοποίηση, μετά από 45 έτη, εκκλησιασμού στην κωμόπολη της Λύσης.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Κωμοπόλεως Λύσης.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post