Τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος δέχθηκε o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος δέχθηκε o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος Χρήστο Σταϊκούρα δέχθηκε σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι, στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, ο κ. Σταϊκούρας παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, όπου ήταν παρών κι ο απερχόμενος πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη σθεναρή παρουσία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου σε όλους τους τομείς, ιδίως δε στο εθνικό θέμα της Κύπρου, καθώς και την καταλυτική του παρέμβαση σε θέματα που απασχολούν την καθόλου Ορθοδοξία.

Επίσης, αναφορά έγινε και στην ταχεία αποκατάσταση της οικονομικής κρίσης που έπληξε το νησί προ εξαετίας, και τούτο οφείλεται στην ορθή αντιμετώπισή του από όλους τους αρμοδίους αλλά και από την Εκκλησία και τον σωστό προγραμματισμό της.  

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Έλληνα Υπουργό μία αργυρή αναπαράσταση του ψηφιδωτού τής Μητροπόλεως Πάφου, όπου απεικονίζεται ο εκχριστιανισμός των Κυπρίων από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post