Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η Πολιτεία πάντοτε αφουγκράζεται τη φωνή της Εκκλησίας»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η Πολιτεία πάντοτε αφουγκράζεται τη φωνή της Εκκλησίας»

Διεθνής σύνδεσμος αστυνομικών. Αδελφοποίηση αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας με την τοπική αστυνομία Σερρών.

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής 18ης Οκτωβρίου αστυνομικοί από την τοπική αστυνομία Σερρών, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας στο πλαίσιο αδελφοποίησης της αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας με την αντίστοιχη τοπική αστυνομία Σερρών.

Την ξενάγηση στους χώρους της Αρχιεπισκοπής ανέλαβε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης. Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της εικοσιπενταμελούς ομάδας των αστυνομικών στην παρουσία του Μακαριωτάτου στην επίσημη τραπεζαρία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Εκκλησίας Κύπρου τόσο με την Πολιτεία όσο και με τα Σώματα Ασφαλείας και τόνισε ότι, είναι πάντοτε στη διάθεσή τους για ενδυνάμωση του έργου τους. «Η Πολιτεία πάντοτε λαμβάνει υπ’ όψιν τη γνώμη της Εκκλησίας αλλά και η Εκκλησία εξετάζει με σοβαρότητα όσα αφορούν την Πολιτεία και πάντοτε με γνώμονα την πρόοδο σε όλους τους τομείς, αλλά πρωτίστως τον πνευματικό τομέα, η Εκκλησία εκφράζει τη γνώμη της χωρίς να χειραγωγείται από κανέναν. Η παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας είναι απαραίτητη για την τήρηση της τάξης αλλά και την άμβλυνση των κρουσμάτων παρανομίας που συναντούμε καθημερινά…»

Στο τέλος, ο Μακαριώτατος επέδωσε σε όλους αναμνηστικά δώρα.

 

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post