Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, πολιούχου της Λεμεσού (27 Οκτωβρίου 2019)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, πολιούχου της Λεμεσού (27 Οκτωβρίου 2019)

Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 1400 χρόνια από την κοίμηση του πολιούχου Αγίου της Λεμεσού, Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Λεμεσό, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

 Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την αξία και το ρόλο των Αγίων μέσα στη ζωή μας. Ένας Άγιος που παρέμεινε για 1400 έτη μέσα στη συνείδηση της Εκκλησίας ως ένας παρηγορητής και ενισχυτής για τους χριστιανούς είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, τον οποίον τιμούμε ιδιαίτερα αυτές τις μέρες.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον ποιμενάρχη της επαρχίας, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, για την πρόσκληση να λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα περικαλλή ναό του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος . Επίσης, μετέφερε και τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στον προϊστάμενο του ναού, Πρωτ. Ιωάννη Νικολάου, εικόνα με τους πέντε Ιεράρχες της Κυθρέας (Δημητριανό, Πάππο, Αθανάσιο, Σπυρίδωνα και Φωτεινό).

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post