Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε τον Επίσκοπο Μπορίσοβσκυ κ. Βικέντιο και το Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας στην Κύπρο

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε τον Επίσκοπο Μπορίσοβσκυ κ. Βικέντιο και το Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας στην Κύπρο

Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπορίσοβσκυ και Μαρινογκόρσκυ κ. Βικέντιο, ο οποίος αυτές τις μέρες επισκέπτεται προσκυνηματικά τη νήσο μας.

Ο Επίσκοπος Βικέντιος είναι Συνοδικόν μέλος της τοπικής Συνόδου της Λευκορωσίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδεύσεως και Κατηχήσεως της Εξαρχίας Λευκορωσίας. Να σημειωθεί ότι διετέλεσε κτήτωρ και Ηγούμενος της Μονής Ευαγγελισμού Liadi. 

Τον Επίσκοπο συνόδευε, κατά την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, κ. Τιμόθεος και ένας κληρικός από τη Λευκορωσία.

Ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το εκκλησιαστικό έργο που επιτελεί ο Επίσκοπος Μπορίσοβσκυ και Μαρινογκόρσκυ. Δεν παρέλειψε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος να αναφερθεί στις αδελφικές σχέσεις της Εκκλησίας Κύπρου με τους Λευκορώσους και την προσωπική του εμπειρία από την επίσκεψή του στη Λευκορωσία, καθώς και τη συνεργασία με τους Λευκορώσους Ιεράρχες κατά τη διάρκεια των εργασιών στις Πανορθόδοξες Διασκέψεις.

Τέλος, ευχήθηκε στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο και το συνοδό του καλή παραμονή στη Κύπρο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να βιώσουν, έστω για μερικές μέρες,  την μακραίωνη Παράδοση της Εκκλησίας και του πιστού λαού μας.

Κατόπιν, ο Μακαριώτατος δέχθηκε το Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας στην Κύπρο δρ. Marius-Sorin Miclea.

Ο δρ. Marius-Sorin Miclea, ο οποίος υπηρετεί ως Προϊστάμενος του Προξενικού Τμήματος της Ρουμανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία από τον Οκτώβριο του 2018, είχε την επιθυμία να επισκεφθεί με όλη την οικογένειά του τον Μακαριώτατο και να λάβει την ευλογία ο ίδιος, η σύζυγος και τα δύο τους παιδιά καθώς και οι γονείς της συζύγου του.

Ο Μακαριώτατος με χαρά δέχθηκε την οικογένεια του Γενικού Προξένου. Επισήμανε τις αδελφικές σχέσεις με τους Ρουμάνους και την αγάπη τους για τη διατήρηση από μέρους τους της Ορθοδόξου Παραδόσεως.

Ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρουμανία και ευχήθηκε σε όλη την οικογένεια καλή παραμονή αυτά τα έτη που θα βρίσκονται στην Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι τον κ. Πρόξενο και την οικογένειά του συνόδευε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Λαυρέντιος Μουσάτ.

 

Ανδρέας Κοσιάρης

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post