Το Παλαίκυθρο εορτάζει την Αγία Αικατερίνη και τελεί ιερά μνημόσυνα όλων των τεθνεώτων (Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019)

Το Παλαίκυθρο εορτάζει την Αγία Αικατερίνη και τελεί ιερά μνημόσυνα όλων των τεθνεώτων (Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου, το Kοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του Παλαικύθρου, προσκαλούν τους πιστούς στην καθιερωμένη πανήγυρη της Αγίας Αικατερίνης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στον Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου στον Συνοικισμό Λατσιών, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου συμπαραστατούμενου από τους εκ Παλαικύθρου κληρικούς, Αρχιμ. Παναγιώτη Χριστοδούλου και Οικονόμο Μηνά Θεοδούλου.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν: δέηση για επιστροφή στην κατεχόμενη σήμερα πατρώα γη μας και ιερά μνημόσυνα, τα οποία οργανώνει το Σωματείο «Ελεύθερο Παλαίκυθρο» μαζί με όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας, για όλους τους τεθνεώτες του Παλαικύθρου. Ομιλητής ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιττάρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Καλούνται οι εκτοπισμένοι από το Παλαίκυθρο και όσοι τιμούν τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης να συμμετάσχουν στον εορτασμό, ιδιαίτερα προσκαλούμε τη νεολαία μας. Μπορούν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα για την εορτή και τα μνημόσυνα.

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 ώρα 4.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στο  Γυμνάσιο Γερίου.

Την επόμενη, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, θα τελεστεί Θ. Λειτουργία στο ίδιο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο, ειδικά για τους μαθητές του Γυμνασίου, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ώρα απόλυσης, γύρω στις 9.00 π.μ.

Να σημειωθεί ότι το 1974 υπήρχαν ερείπια της Εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης στα νότια της Παναγίας Γακτοτροφούσας Παλαικύθρου.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γαλλακτοτροφούσης Παλαικύθρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post