Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης του Γυμνασίου Γερίου (25 Νοεμβρίου 2019)

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης του Γυμνασίου Γερίου (25 Νοεμβρίου 2019)

Με την παρουσία και τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Ιωνά και Κωλοκάσι Γερίου τελέστηκε την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της ενορίας Αγίου Μηνά Γερίου.

Ο Θεοφιλέστατος κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής Θείας Λειτουργίας είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τα τελούμενα, να ερμηνεύσει το συμβολισμό και τη σημασία των ιερών αντικειμένων που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας και μάλιστα τους προέτρεψε να ψάλλουν ομόφωνα, μαζί με τους ψάλτες, τα ψαλλόμενα. Ακόμη, αρκετοί μαθητές είχαν την ευκαιρία να είναι στο ιερό παρακολουθώντας με σεμνότητα τα τελούμενα από τους κληρικούς. Ο Θεοφιλέστατος εξήγησε στους μαθητές ότι η Εκκλησία δεν είναι απλώς ένας τόπος προσευχής, αλλά είναι εξαιρέτως τόπος μετάληψης, επειδή εδώ, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, καθαγιάζονται το κρασί και ο άρτος που προσφέρουν οι πιστοί και με την χάρη του Αγίου Πνεύματος αυτά τα υλικά γίνονται Σώμα και Αίμα του Χριστού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου μαζί με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους συνάχθηκαν στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως, όπου ο Θεοφιλέστατος μίλησε στα παιδιά και απάντησε στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους. Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Άγγελο Παπαγεωργίου, για την πρωτοβουλία και την πρόσκληση που του απηύθυνε για να έχει αυτό τον ανοικτό και ευχάριστο διάλογο με τα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη από αγάπη, συμπαράσταση και σωστή καθοδήγηση από τους καθηγητές τους για να βγουν αύριο τίμια μέλη της κοινωνίας, όπου να μπορούν να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης, συνεχάρη τον Διευθυντή και όλο το σχολείο για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας». Ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στον κύριο Άγγελο Παπαγεωργίου εικόνα με τους πέντε Αγίους Ιεράρχες της Κυθρέας και έντυπα του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Διακ. Ανδρέας Ματέι
Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

   

Print Friendly, PDF & Email

Share this post