Κοπή Βασιλόπιτας σε Συνάξεις προσφύγων αδελφών

Κοπή Βασιλόπιτας σε Συνάξεις προσφύγων αδελφών

Μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα της έλευσης του νέου έτους, και μακριά από την πατρώα γη, πραγματοποιήθηκαν συνάξεις προσφύγων των κοινοτήτων Γερολάκκου, Ομορφίτας και Παλαικύθρου, στις οποίες τελέστηκε Αγιασμός και το παραδοσιακό έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας για το έτος 2020.

Την κοπή της Βασιλόπιττας τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Διαμερίσματος Μεσαορίας).

Οι Συνάξεις πραγματοποιήθηκαν στο Προσωρινό Οίκημα Γερολάκκου, στη Λακατάμια, στο Προσφυγικό Σωματείο της Ομορφίτας (στο ελεύθερο έδαφος του προαστίου της Λευκωσίας) και στο Προσφυγικό οίκημα του ΑΠΟΠ Παλαικύθρου, στην περιοχή του ΓΣΠ.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τους εκτοπισμένους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη σχέση μεταξύ του εθίμου της κοπής βασιλόπιτας και του βίου του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας. Τέλος ευχήθηκε να έχουμε όλοι μας ένα καρποφόρο και ειρηνικό έτος και ελευθερία στην πατρίδα μας. Μεταξύ των εκτοπισμένων παρέστησαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, Κοινοτάρχες και μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post