Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας Πλατύ Αγλαντζιάς (1 Φεβρουαρίου 2020)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας Πλατύ Αγλαντζιάς (1 Φεβρουαρίου 2020)

Το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020, με την ευκαιρία των Προεορτίων της Υπαπαντής του Κυρίου και κατόπιν προσκλήσεως του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των ζευγαριών των οποίων ευλόγησε το Μυστήριο του Γάμου ή της Βάπτισης των παιδιών τους.

Η σύναξη ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας Πλατύ Αγλαντζιάς, της οποίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο π. Μάριο Μηλιώτη και το διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής και ερμήνευσε στα λόγια του Κυρίου «πλὴν ἐν τούτῳ μὴ χαίρετε, ὅτι τὰ πνεύματα ὑμῖν ὑποτάσσεται· χαίρετε δὲ ὅτι τὰ ὀνόματα ὑμῶν ἐγράφη ἐν τοῖς οὐρανοῖς» (Λκ. ι΄ 20). Ο Κύριος μας διδάσκει σήμερα ότι κανένα προσωπικό μας επίτευγμα ή κατόρθωμα σε αυτή τη ζωή δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας. Η επίγειες χαρές είναι πρόσκαιρες και περαστικές, και μάλιστα μετά το πέρασμά τους φέρνουν θλίψη ή αφήνουν ελλειμματικότητα στην ψυχή μας. Όμως η χαρά που μας προσφέρει ο Θεός ένεκα της εγγραφής των ονομάτων μας εν Χριστώ στη Βασιλεία των Ουρανών, είναι αέναη και κανείς δεν μπορεί να μας την αφαιρέσει. Αυτό το μεγάλο προνόμιο της αντίληψης των πραγμάτων δεν το κατέχουν οι σοφοί αυτού του κόσμου, αλλά οι απλοί και ταπεινοί, σύμφωνα με τον ευχαριστιακό λόγο του Κυρίου: «Ἐξομολογοῦμαί σοι, πάτερ, κύριε τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς, ὅτι ἀπέκρυψας ταῦτα ἀπὸ σοφῶν καὶ συνετῶν, καὶ ἀπεκάλυψας αὐτὰ νηπίοις· ναί, ὁ Πατήρ, ὅτι οὕτως ἐγένετο εὐδοκία ἔμπροσθέν σου» (Λκ. ι΄ 21).

Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος τόνισε τη σημασία της σημερινής σύναξης. Από τη μια η συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία και από την άλλη η λειτουργία–επικοινωνία μετά τη Θεία Λειτουργία, ούτως ώστε οι νέοι να γνωρίζονται μεταξύ τους καλύτερα, επειδή είναι σημαντικό εντός της Εκκλησίας να έρχονται σε κοινωνία μεταξύ τους αλλά και πρώτα και κύρια με τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό. Στις μέρες μας είναι ηρωισμός και ομολογία πίστεως οι νέοι να αποφασίζουν και να ακολουθούν τον έγγαμο βίο και τη δημιουργία οικογένειας, ως «κατ΄οίκον εκκλησίας», σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, δηλ. να τη σκέπει η χάρις του Ιησού Χριστού.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στον Διάκονο Ανδρέα Ματέι μια εικόνα των Αγίων Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 χρόνων από τη χειροτονία του εις διακόνου από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.  

Ακολούθως, έγινε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας στην αίθουσα του ναού. Όλοι οι παρόντες, μικροί και μεγάλοι, έλαβαν ευλογία από τον Θεοφιλέστατο διάφορα δωράκια. Η όμορφη μέρα έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν μαζί στην αυλή της Εκκλησίας και στο πάρκο Αθαλάσσας. Οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και πάλι μεταξύ τους, να γνωρίσουν νεότερα ζευγάρια και όλοι μαζί να ευχαριστήσουν τον Επίσκοπο που για ακόμη μια χρονιά τους σύναξε όλους μαζί και τους έδωσε την ευκαιρία να βγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να μαζευτούν στο περιβάλλον της Εκκλησίας.

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post