Κοπή Βασιλόπιτας από τους εκτοπισμένους του Τραχωνίου Κυθρέας και Αγκαστίνας

Κοπή Βασιλόπιτας από τους εκτοπισμένους του Τραχωνίου Κυθρέας και Αγκαστίνας

Μέσα σε κλίμα χαράς και αρμονίας, τελέστηκε το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, το καθιερωμένο παραδοσιακό έθιμο κοπής Βασιλόπιτας από τους εκτοπισμένους Τραχωνίου Κυθρέας, στο προσωρινό οίκημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Τραχωνίου Κυθρέας στην Αγλαντζιά, και Αγκαστίνας, στο οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου στη Λάρνακα. Τις ακολουθίες τέλεσε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στο προσωρινό οίκημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Τραχωνίου Κυθρέας παρόντες ήταν ο Κοινοτάρχης Τραχωνίου Κυθρέας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και άλλα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας Θεοτόκου Τραχωνίου Κυθρέας και πολλοί άλλοι. Ο Επίσκοπος  ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς για τη συμμετοχή τους στη σύναξη και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος μετέβη στη Λάρνακα, όπου το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγκαστίνας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας και όλα τα οργανωμένα σύνολα  μαζεύτηκαν στο οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Εκτοπισμένων Αμμοχώστου, όπου και τίμησαν τις οικογένειες με 3 παιδιά και άνω που τουλάχιστο ένας από τους δυο γονείς κατάγεται και κατοικούσε πριν το 1974 στην Αγκαστίνα. Τις τιμητικές πλακέτες παρέδωσε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος μαζί με την κοινοτάρχη Αγκαστίνας κα Αναστασία Γερολέμου. Κατά την διάρκεια της σύναξης, αναγνώστηκαν ποιήματα από τους εκτοπισμένους της Αγκαστίνας.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας πρόσφερε ως δώρο σε εκείνο που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιττας μια εικόνα και ένα βιβλίο.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post