«Re-Cult: Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020».

«Re-Cult: Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020».

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία, η 3η Τεχνική Συνάντηση της Πράξης Re-Cult που υλοποιείται στο πλαίσιο του  Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Τεχνική Συνάντηση συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου.

Ο κύριος στόχος της πράξης είναι η ανάπτυξη κοινών εργαλείων προώθησης, προβολής και ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού, αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ειδικότερα προβλέπεται: Η καταγραφή και τεκμηρίωση υλικών και άυλων στοιχείων της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ψηφιακού μουσείου, ψηφιακής βιβλιοθήκης και κινητής εφαρμογής (mobileapp) εικονικής περιήγησης, καθώς και δράσεις ενημέρωσης, προβολής και ανάδειξης των ψηφιακών αποθετηρίων. Τέλος, η σήμανση επιλεγμένων σημείων στις περιοχές παρέμβασης, η πιλοτική ανάπτυξη διαδρομών και η σχετική εκπαίδευση φορέων του Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι οι εταίροι παρουσίασαν την μέχρι τώρα πορεία τους για την υλοποίησης της πράξης, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων καθώς και η κοινή στρατηγική που αναπτύσσεται στον Θρησκευτικό Τουρισμό για Ελλάδα και Κύπρο.  Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Κύριος Δικαιούχος της Πράξης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν το Υπουργείο Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Πράξης: www.recult-greece-cyprus.eu και την σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com/recultinterregvagreececyprus/

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post