Δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Cyprus Times (06 Απριλίου 2020)

Δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Cyprus Times (06 Απριλίου 2020)

Ενώπιον της Διυπουργικής Επιτροπής που συνήλθε το πρωί υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τέθηκε πέραν του ζητήματος παράτασης των περιοριστικών μέτρων και του επαναπατρισμού φοιτητών του εξωτερικού και το ενδεχόμενο να τεθεί υπό τη μορφή εισήγησης προς την Εκκλησία, ο εορτασμός του Πάσχα να γίνει σε νέα ημερομηνία, στα τέλη Μαΐου – Απαντά στη CyprusTimes ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος – Θετικός σε τέτοιο ενδεχόμενο

Συγκεκριμένα, η εισήγηση είναι για τις 27 Μαΐου, ημερομηνία καθόλου τυχαία, καθώς εκείνη τη μέρα εορτάζεται η Απόδοση του Πάσχα.

Η Cyprus Times επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ο οποίος εμφανίζεται θετικός μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Συμφωνώ. Μπορούμε να επαναλάβουμε για όλο τον κόσμο τη νυκτερινή ακολουθία τού «Καλού Λόγου» του Μεγάλου Σαββάτου και της ακολουθίας τής Αγίας Κυριακής του Πάσχα απαράλλακτα κατά την Απόδοση. Είναι μια παρηγοριά» λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Μιλώντας ευρύτερα για τις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τόπος και θέλοντας να δώσει θάρρος στον λαό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θα φύγει ο ιός. Θα ξαναπάμε στις εκκλησιές μας, είτε αρέσει σε μερικούς είτε δεν αρέσει και θα κοινωνήσουμε ξανά. Η ασθένεια θα φύγει, όμως αυτό που διαβλέπω είναι ότι ο τόπος μας θα δεχθεί και πάλι ισχυρό πλήγμα, μεγαλύτερο από αυτό του 2013. Πρέπει να μείνουμε περιορισμένοι, πρέπει να προστατέψουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους αδελφούς μας και τον τόπο μας. Το γεγονός ότι στερούμαστε τις ακολουθίες και τη Θεία Κοινωνία μας λυπεί πολύ, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. Όμως, αυτοί που έχουν αληθινή πίστη μπορούν να προσεύχονται όπου κι αν είναι. Είτε στο σπίτι, όπως είμαστε εμείς τώρα περιορισμένοι, είτε στις σπηλιές, στα όρη και στις ερήμους όπως οι όσιοί μας, που όντας ερημοπολίτες έγιναν ουρανοπολίτες και απολάμβαναν και γεύονταν της χαράς του Παραδείσου, χωρίς να βρίσκονται μέσα στο ναό. Είχαν όμως πίστη αληθινή. Πάντως, ότι και να αποφασισθεί, το μόνο βέβαιο είναι ότι εμείς θα λειτουργήσουμε στις εκκλησίες μας κανονικά, είτε με την παρουσία των πιστών είτε όχι».

Πηγή: www.cyprustimes.com

Print Friendly, PDF & Email

Share this post