Εορτασμός του Αγίου Νικηφόρου Κωνσταντινουπόλεως, στην Παναγία του Κύκκου (2 Ιουνίου 2020)

Εορτασμός του Αγίου Νικηφόρου Κωνσταντινουπόλεως, στην Παναγία του Κύκκου (2 Ιουνίου 2020)

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων της Α. Π. του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας και Ηγουμένου της Ι.Β.Σ.Μ. Κύκκου κ.κ. Νικηφόρου τελέστηκε ο εορτασμός στο Καθολικό της Μονής.

Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, την πρόσκληση και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου Κύκκου, το εσπέρας της Δευτέρας 1η Ιουνίου 2020, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, χοροστάτησε στο Μέγα Εσπερινό και ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικηφόρου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, την Τρίτη 2 Ιουνίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον Έφορο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικο και άλλους Πατέρες της Μονής.

Σε σύντομη ομιλία του ο Επίσκοπος Μεσαορίας επισήμανε ότι ο Αναληφθείς στους ουρανούς Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός είναι το Φως το αληθινό.

Σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή, καλούμαστε όλοι να είμαστε φωτισμένοι εν Χριστώ. Αυτό το Φως του Ιησού Χριστού να λάμπει και μέσα μας και γύρω μας, ένεκα της αγαθής προαίρεσης μας και της καλλιέργειας των αρετών και ευρύτερα την επιτέλεση καλών έργων.

Ο Μεσαορίας Γρηγόριος, μετέφερε στους Πατέρες και τους προσκυνητές της Μονής, τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη και Καθηγούμενο, για την πρόσκληση και την ευλογία να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου. Ευχήθηκε υπέρ της σταθεράς και ακλονήτου υγείας του εορτάζοντος Πανιερωτάτου Αγίου Κύκκου κ. Νικηφόρου και των πατέρων της Αδελφότητας.

Δραττόμενος της αγαθής ευκαιρίας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Άγιο Καθηγούμενο και τους Πατέρες για τις ευεργεσίες που εβίωσε από τα μαθητικά χρόνια (1981-82 και εντεύθεν) στις αυλές της Μονής του Κύκκου.

Τέλος, ευχήθηκε το Φως του Χριστού και η χάρη της Παναγίας να εξακτινώνονται στην πατρίδα μας και την οικουμένη ολόκληρη, μέσα απο τα έργα και την προσφορά της Μονής Κύκκου.

 

Ανδρέας Κοσιάρης

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post