Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Αυγούστου 2020

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Αυγούστου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος την Κυριακή 30 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας στον Αγρό.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 6:00μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της κοινότητας Αγρού. Το Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί θα Λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της κοινότητας Δύμες. Την Κυριακή 30 Αυγούστου το πρωί ο Θεοφιλέστατος θα Λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας της κοινότητας Ποταμίτισσας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού και την επομένη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 7:15 π.μ. θα Λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης της κοινότητας Μονής.

Στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στην Λαϊκή Λευκοθέα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7 θα ψαλεί η Παράκληση προς τον Άγιο Φανούριο.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου θα τελεσθούν Αγρυπνίες στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Χαράκη στις 8:00μ.μ. όπου θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Ύψωνα στις 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου στις 8:30μ.μ. και στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Βουνίου στις 8:30μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ερήμης με την ευκαιρία της μνήμης της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 7:00 μμ θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:30 θα τελεσθεί εσπερινός και θα ακολουθήσει ο παρακλητικός κανόνας προς τον Τίμιο Πρόδρομο. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Τιμίου Προδρόμου.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της κοινότητας Βουνί με την ευκαιρία της μνήμης της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 6:00μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός προϊσταμένου του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ισαάκ και την επομένη Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της κοινότητας Λουβαρά με την ευκαιρία της μνήμης της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και την επομένη Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος με την ευκαιρία της μνήμης της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και την εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στον Πάνω Αμίαντο την Κυριακή 30 Αυγούστου θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία όπου θα εορτασθεί και ο Άγιος Μάμας. Η ακολουθία θα αρχίσει στις 7:15π.μ.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού με την ευκαιρία της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 30 Αυγούστου το πρωΐ θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία με μνημόσυνο των κτητόρων και ευεργετών του Ιερού Ναού. Την ίδια μέρα στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου το πρωΐ θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 9:30μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί αγρυπνία στις 8:30μ.μ. χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί η παράκληση προς τον Άγιο Νεκτάριο. Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση το ιερό λείψανο και το ιερό επιμάνικο του Αγίου Νεκταρίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Συνοικισμού Λινόπετρας τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 6:00μ.μ. θα τελεσθεί ο εσπερινός για την εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου ημέρα κατά την οποία πανηγύριζε ο κατεχόμενος Ιερός Ναός της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας κάτω Βαρωσίων και η Ιερά Μονή Παναγίας Αυγασίδος. Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η Μουσική Σχολή της Μητροπόλεώς μας ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής για τη νέα χρονιά 2020-2021. Στο Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, οι ακροάσεις για νέους μαθητές θα πραγματοποιηθούν στις 3 + 10 Σεπτεμβρίου 6-7μ.μ. Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής, τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. Διδάσκονται μαθήματα για βιολί, κλαρίνο, σαντούρι, κρητική λύρα, λαούτο, μαντόλα και μαντολίνο. Για εγγραφές και άλλες πληροφορίες απευθύνεστε στο τηλέφωνο  99 133 971.

Η σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Μητροπόλεως μας, ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Αγιογραφίας για τη νέα χρονιά 2020 – 2021. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται. Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, που βρίσκεται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τους πρωτοετείς. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση τους, από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οδό Αγίου Ανδρέου 306, στην πρεσβυτέρα Γάντα. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 25864344.

Σας πληροφορούμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού έχει δημιουργήσει κανάλι στο YouΤube, στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πρόσφατες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Ονομασία καναλιού : Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού Ραδιοφωνικός Σταθμός.

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου ανακοινώνει ότι η κλήρωση του λαχνού που περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο FordKA+, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων έχει μετατεθεί με άδεια του Υπουργείου Οικονομικών για την 22α Δεκεμβρίου του 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post