Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο (Κυριακή 12 Ιουλίου 2020)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο (Κυριακή 12 Ιουλίου 2020)

Την Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους π. Θεόδωρο Θεοδώρου και π. Παναγιώτη Αχιλλέως, καθώς και από τον Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Μεσαορίας αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής, συγκεκριμένα στην προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου (Ρωμ. ι’ 1-10) κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο στίχο ” τέλος γὰρ νόμου Χριστὸς εἰς δικαιοσύνην παντὶ τῷ πιστεύοντι”, υπογραμμίζοντας ότι η  ομολογία πίστεως στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού δεν είναι απλώς ένα γεγονός, αλλά προϋπόθεση σωτηρίας. Γι΄αυτό τα λόγια του Απστόλου Παύλου προκαλούν σε εμάς τους πιστούς χαρά και αισιοδοξία, αλλά ταυτόχρονα και αίσθημα ευθύνης και σύνεσης. Η δικαιοσύνη του κόσμου τούτου, όπως με ενάργεια εξήγησε ο Θεοφιλέστατος, θα παραμένει πάντοτε ελλειμματική και σχετική μέσα στον χρόνο, σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη του Χριστού, η οποία είναι τέλεια και άνευ προκαταλήψεις, είναι η αυθεντία και γνησιότητα της αληθείας αφού αποτελεί έκφραση της απεριόριστης αγάπης του Κυρίου.

Επίσης αναφέρθηκε στον οσιακό βίο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου ο οποίος βιώνοντας αυτή την δικαιοσύνη του Χριστού, η χάρις του Αγίου Πνεύματος τον κατέταξε στο χορό των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το Μνημόσυνο του Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου και πάντων των πεσόντων κατά το επάρατο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η κ. βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των Χριστιανών μας, παρέστησαν οι συγγενείς του τιμώμενου ήρωα, ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου, εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post