Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Νοεμβρίου 2020

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Νοεμβρίου 2020

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου. Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 6 μμ, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νεκταρίου χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:00 θα ψαλλεί η παράκληση προς τον Άγιο Νεκτάριο. Κατά την διάρκεια του διημέρου θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο εκ των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου με την ευκαιρία της εορτής της Σύναξηςτων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και λοιπών Αγγελικών Δυνάμεων το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ., θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινόςπροϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Την επομένη Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου.Κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο εκ των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, προστάτη κατά των λοιμωδών ασθενειών.

Από την εκκλησιαστική επιτροπή Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου ανακοινώνεται ότι η εορτή του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Χύτρων κατά την οποία πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον κάμπο Ακρωτηρίου, θα εορτασθεί εκ μεταθέσεως το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Αύριο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 4 μμ, θα τελεσθεί ο εσπερινός. Την επομένη Σάββατο 7 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από τα Ιερά Λείψανα του Αγίου.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αρσενίου την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 5:30 μμ, θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας του εσπερινού θα γίνει Λιτανεία πέριξ του Ναού. Την επομένη Τρίτη 10 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:00 μ.μ., θα ψαλεί η παράκληση του Αγίου Αρσενίου. Κατά την διάρκεια των εορταστικών ακολουθιών θα εκτίθενται προς προσκύνηση τεμάχιο από τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου και κειμήλια του Αγίου Παϊσίου. Επίσης την Τρίτη 10 Νοεμβρίου από τις 6:30 μ.μ., μέχρι της 8:30 μ.μ., θα ψήνονται και θα πωλούνται σουβλάκια προς 5 ευρώ με αναψυκτικό. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το δάνειο του ναού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού την Τρίτη 10 Νοεμβρίου θα πωλείται «οφτόν κλέφτικο» προς 10 ευρώ η μερίδα. Για παραγγελίες στα τηλέφωνα 99543600 και 99630207. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το δάνειο του Ναού.

Στο ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Κάτω Πολεμιδιών κάθε Τρίτη στις 4.30μ.μ. θα τελείται παράκληση προς την Αγία Αναστασία την Φαρμακολύτρια . Επίσης για όλο τον μήνα Νοέμβριο κάθε Παρασκευή πρωί στις 5.45 μέχρι τις 7.15π.μ. θα τελείται Θεία Λειτουργία προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων, μαθητών, και φοιτητών .

Από τη Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη ανακοινώνεται ότι οργανωμένοι πλανόδιοι, κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους δρόμους ή γραφεία, και ισχυριζόμενοι ότι είναι από την Αγία Σκέπη, παραπλανούν με σκοπό να πουλήσουν διάφορα αντικείμενα όπως περιοδικά, ημερολόγια, εικόνες και άλλα. Πολλοί από αυτούς, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη καλοπροαίρετων πολιτών, αναφέρονται και σε ιερείς ή άτομα στενά συνδεδεμένα με το έργο του προγράμματος. Η Αγία Σκέπη ουδέποτε χρησιμοποιεί πλανόδιους πωλητές ή επαίτες για να αντλήσει πόρους.  Τέτοιου είδους προσέγγιση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή της, η οποία είναι να επιστρέψει στην κοινωνία άτομα με δεξιότητες και αξιοπρέπεια.

Σας πληροφορούμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού έχει δημιουργήσει κανάλι στο YouΤube, στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πρόσφατες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Ονομασία καναλιού : Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού Ραδιοφωνικός Σταθμός.

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου ανακοινώνει ότι η κλήρωση του λαχνού που περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο FordKA+, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων έχει μετατεθεί με άδεια του Υπουργείου Οικονομικών για την 22α Δεκεμβρίου του 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post