Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Οκτωβρίου 2020

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Οκτωβρίου 2020

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Ύψωνα. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος θα χειροτονήσει σε Διάκονο τον κ. Πέτρο Ορφανό. Επίσης την Κυριακή 25 Οκτωβρίου το πρωί ο Θεοφιλέστατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου λόγω των περιοριστικών μέτρων η καθιερωμένη αγρυπνία θα τελεσθεί άνευ της παρουσίας των πιστών. Η Αγρυπνία θα μεταδίδεται από το Ραδιοφωνικό μας Σταθμό.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Μακαρίου του Γ’ λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ, η προγραμματισμένη για σήμερα αγρυπνία δεν θα πραγματοποιηθεί. Σήμερα στις 7:00μ.μ. θα γίνει υποδοχή τεμαχίου εκ των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και της Ιεράς Εικόνας του, η οποία αγιογραφήθηκε στο Άγιον Όρος στο κελλί των Δανιηλαίων και θα ακολουθήσει η ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου και θα τελειώσει γύρω στις 10:15μ.μ. Αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 8:00 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία όπου θα τελειώσει στις 9:00 το πρωί. Η Ιερά Εικόνα του Αγίου Δημητρίου και τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητρίου θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό από σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ταβιθάς της Ελεήμονος και του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου που βρίσκεται στο ίδρυμα Αγίου Στεφάνου, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Ταβιθάς της Ελεήμονος σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Εσπερινός και αύριο το πρωί Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ, η προγραμματισμένη για σήμερα αγρυπνία δεν θα πραγματοποιηθεί. Θα τελεσθεί σήμερα το απόγευμα ο Εσπερινός και αύριο το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της κοινότητας Βάσας Σανίδας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 5:30 μ.μ., θα τελεσθεί ο Εσπερινός και την επομένη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 5:30μ.μ., θα τελεσθεί ο Εσπερινός και την επομένη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 5:30 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας την Κυριακή 25 Οκτωβρίου θα τελεσθεί η αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Επίσης με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 6μ.μ., θα τελεσθεί Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος θα προστεί της Πανηγυρικής Δοξολογίας της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Γενεθλής Γενεθλίου.

Στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ, η προγραμματισμένη αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί. Θα τελεσθεί το απόγευμα της Κυριακής στις 5:30μ.μ. ο Εσπερινός και το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Από την Ιερά Μονή Συμβούλου Χριστού ανακοινώνεται ότι η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου δεν θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου αλλά το Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός στις 5:00μ.μ. και την επομένη Κυριακή 1η Νοεμβρίου θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου του Σπόρου που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Συλά στον Ύψωνα με την ευκαιρία της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου την Τρίτη 3 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Πολεμιδιών ανακοινώνεται ότι στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας για όλο τον μήνα Οκτώβριο θα τελείται Θεία Λειτουργία κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 5:45 το πρωί έως τις 7:15 π.μ.

Από τη Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη ανακοινώνεται ότι οργανωμένοι πλανόδιοι, κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους δρόμους ή γραφεία, και ισχυριζόμενοι ότι είναι από την Αγία Σκέπη, παραπλανούν με σκοπό να πουλήσουν διάφορα αντικείμενα όπως περιοδικά, ημερολόγια, εικόνες και άλλα. Πολλοί από αυτούς, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη καλοπροαίρετων πολιτών, αναφέρονται και σε ιερείς ή άτομα στενά συνδεδεμένα με το έργο του προγράμματος. Η Αγία Σκέπη ουδέποτε χρησιμοποιεί πλανόδιους πωλητές ή επαίτες για να αντλήσει πόρους.  Τέτοιου είδους προσέγγιση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή της, η οποία είναι να επιστρέψει στην κοινωνία άτομα με δεξιότητες και αξιοπρέπεια.

Σας πληροφορούμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού έχει δημιουργήσει κανάλι στο YouΤube, στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πρόσφατες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Ονομασία καναλιού : Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού Ραδιοφωνικός Σταθμός.

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου ανακοινώνει ότι η κλήρωση του λαχνού που περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο FordKA+, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων έχει μετατεθεί με άδεια του Υπουργείου Οικονομικών για την 22α Δεκεμβρίου του 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post