Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εορτάζουν τον Άγιο Θεράποντα (11 Οκτωβρίου 2020)

Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εορτάζουν τον Άγιο Θεράποντα (11 Οκτωβρίου 2020)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης Κοινότητας Αγκαστίνας εορτάζουν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα και τον Όσιο Θεράποντα τον εν Σίντα και Αγκαστίνα ασκήσαντα και προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς στην πανήγυρη.

Την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί προεόρτιος Εκκλησιασμός-Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντα στις Αγγλισίδες, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα τελεστεί Δέηση υπέρ υγείας πάντων των Αγκαστινιωτών, και ανεύρεσης των αγνοουμένων και επιστροφή στην πατρική γη. Επίσης, θα τελεστούν μνημόσυνα των τεθνεώτων Αγκαστινιωτών.

Να σημειωθεί ότι στην κατεχόμενη Αγκαστίνα εκτός από τον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής υπάρχει και παλαιότερος ναός του Αγίου Θεράποντα, που εορτάζει στις 14 Οκτωβρίου.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα για την εορτή και τα μνημόσυνα. Μετά τον εκκλησιασμό θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των προσφύγων της Αγκαστίνας. Θα ακολουθήσει συνεστίαση των χωριανών σε Οικογενειακό εστιατόριο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κοινοτάρχη και Εκκλησιαστικό Επίτροπο, κ. Αναστασία Γερολέμου, τηλ. 99565445 και τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο, κ. Παναγιώτη Κλεάνθους, τηλ. 99460736.

Τα υπόλοιπα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας είναι:

Παναγιώτης Γιακουμή,

Σωτήρης Ανδρέου,

Ιωακείμ Ιωακείμ και

Παναγιώτης Κωνσταντίνου

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post