Η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί, από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος τής Ελληνικής Δημοκρατίας αφίχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου λίγο μετά τις 10.30 π.μ, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής, απόδοση Τιμών, κατάθεση στεφάνου στον Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και αμέσως μετά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στις 12:30 η κ. Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή από τον Προκαθήμενο τής Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Με την άφιξή της, νεαρές μαθήτριες τού Παγκυπρίου Γυμνασίου την υποδέχθηκαν προσφέροντας ανθοδέσμη, ως ένδειξη ευχαριστίας και σεβασμού προς την Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Πρόεδρος μαζί με τη συνοδεία της μετέβησαν στο Μέγα Συνοδικό, όπου ο Μακαριώτατος παρέθεσε κέρασμα, καλωσορίζοντας τήν Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας στη μεγαλόνησο Κύπρο και ιδιαιτέρως στο πνευματικό κέντρο της, την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Ο Μακαριώτατος έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία τής Εκκλησίας τής Κύπρου και τους άρρηκτους δεσμούς τού νησιού μας με την Ελλάδα. Στο τέλος, τής χάρισε μία παραδοσιακή κυπριακή αργυρή μυροδόχο, ως ενθύμιο τής επισκέψεώς της στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.  Εξάλλου, και σε όλη τη συνοδεία μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα εκ μέρους τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Με τη σειρά της, η κ. Σακελλάροπούλου δώρισε στον Μακαριώτατο έναν περίτεχνα διακοσμημένο αργυρό δίσκο.

Γύρω στη μία το μεσημέρι, αφίχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κι ο Πρόεδρος τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μαζί με την πρώτη κυρία, Άντρη Αναστασιάδου, οι οποίοι παρακάθισαν μαζί με την Πρόεδρο κ. Σακελλαροπούλου σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο Μακαριώτατος στην επίσημη τραπεζαρία τής Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κυπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post