Ανάσα σε δεκάδες οικογένειες φοιτητών από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ανάσα σε δεκάδες οικογένειες φοιτητών από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων στη Λεμεσό φαίνεται να έλυσε για τουλάχιστον 290 φοιτητές ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, καθώς την Δευτέρα (5/10) περίπου οι 200 πρώτοι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ θα παραλάβουν τα κλειδιά των κλινών τους στο Apollonia Students Halls, το οποίο ανέγειρε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. 

Οι φοιτητικές εστίες οι οποίες ανεγέρθηκαν κοντά στη περιοχή του Τσιρείου σε γη που ανήκει στην Εκκλησία και με κόστος που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να δώσουν ανάσα σε δεκάδες οικογένειες φοιτητών, αφού οι χαμηλές τιμές των ενοικίων θα βοηθήσουν στις σπουδές των παιδιών τους. 

Να σημειώσουμε πως η επιλογή για τους δικαιούχους έγινε βάσει κριτηρίων με μοριοδότηση σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ. 

Πιο συγκεκριμένα, οι εστίες θα προσφέρονται προς 250 ευρώ μηνιαίως, ενώ σε αυτό το ποσό θα συμπεριλαμβάνονται, κοινόχρηστα, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό αλλά και το διαδίκτυο. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, μεταξύ αυτών υπάρχουν και δίκλινα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα ώστε να εξυπηρετήσουν φοιτητές με αναπηρίες. Να σημειώσουμε πως στους χώρους των φοιτητικών εστιών θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, αναγνωστήρια, γυμναστήρια και καφεστιατόριο. 

Όραμα του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας οι εστίες 

Μιλώντας στην Brief ο Τεχνικός Διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Στέλιος Γεωργίου σχολιάζοντας τα χαμηλά ενοίκια και τη βοήθεια που δίνεται με αυτό τον τρόπο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σημείωσε πως «όλο αυτό είναι στο πλαίσιο της προσφοράς της Εκκλησίας στους νέους ανθρώπους. Είναι ένα όραμα του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Κύπρου για στήριξη των ευάλωτων ομάδων ειδικά σε μια εποχή που στη Λεμεσό τα ενοίκια είναι απρόσιτα για μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας». 

«Είναι 290 δωμάτια σε ένα σύγχρονο οικιστικό συγκρότημα, υψηλής ποιότητας και αισθητικής το οποίο νομίζω πως πλέον θα είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή», σημείωσε ο κ. Γεωργίου, συμπληρώνοντας πως «τα ενοίκια κυμαίνονται στα 250 ευρώ και σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται κοινόχρηστα, ηλεκτρικό, διαδίκτυο, τα πάντα. Την Δευτέρα (5/10) περιμένουμε τους νέους φοιτητές»

Να σημειώσουμε πως οι εργασίες, αν και επηρεάστηκαν από την πανδημία και το lockdown, ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, καθώς όλο εγχείρημα είχε ξεκινήσει τον περσινό Οκτώβριο και μέσα σε μόλις ένα χρόνο τα κλειδιά θα παραδοθούν στους νέους ενοίκους τους.

Χαράλαμπος Ζάκος

Πηγή: brief.com.cy

Print Friendly, PDF & Email

Share this post