Εορτασμός της Αγίας Άννας της Συρκανιάς από τους εκτοπισμένους Κυθρεώτες (8-9 Δεκεμβρίου 2020)

Εορτασμός της Αγίας Άννας της Συρκανιάς από τους εκτοπισμένους Κυθρεώτες (8-9 Δεκεμβρίου 2020)

Για ακόμη μια χρονιά οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες εόρτασαν την Αγία Προμήτορα Άννα της Συρκανιάς στην προσφυγιά και μέσα στις συνθήκες πανδημίας που ταλαιπωρεί τον κόσμο εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερους π. Μιχαήλ Μαλλιάπη, π. Κυριάκο Χρίστου και π. Λαυρέντιο Μουσάτ καθώς και τον Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θαυμάσιο γεγονός της σύλληψης της Προμήτορος Αγίας Άννας, το οποίο μας προσφέρει ελπίδα και σιγουριά στο ότι «όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις». Οι τελευταίοι μήνες αποτελούν για τον κάθε χριστιανό μια έξοχη ευκαιρία να διδαχθεί και να συνειδητοποιήσει ακόμη περισσότερο ότι η πίστη μας δεν είναι εκ του κόσμου τούτου και ότι τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού. Εξαγοραζόμενοι την κάθε ώρα και στιγμή καλούμαστε να αγαπούμε, να συγχωρούμε, να συμπάσχουμε και να προσευχόμαστε για όλους τους αδελφούς μας.

Επίσης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κυθρέας, τον Κοινοτάρχη και τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους Αγίας Άννας Συρκανιάς και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κυθρέας για την καλή συνεργασία που υπάρχει με σκοπό τη διατήρηση των εορτών και των παραδόσεών μας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας πάντων των εκτοπισμένων της κωμοπόλεως Κυθρέας και Μνημόσυνα των κεκοιμημένων κληρικών, ηρώων, διδασκάλων, κοινοταρχών, ευεργετών της Κυθρέας.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.

 

Κείμενο: Διακ. Ανδρέας Ματέι
Φωτογραφίες: Ανδρέας Κοσιάρης
Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

*************************************

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Άννας Συρκανιάς, σε συνεργασία με το Δήμο Κυθρέας και όλα τα οργανωμένα σύνολα της περιοχής Κυθρέας, καλούν τους πιστούς, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, σε εκκλησιασμό με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Άννας.

Το εσπέρας της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 4.30 μ.μ., θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Το πρωί, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, θα τελεστεί όρθρος και θεία Λειτουργία, στον ίδιο Ιερό Ναό.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθούν για προσκύνηση από τους πιστούς τα ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων. Οι πιστοί μπορούν να προσφέρουν, εάν επιθυμούν, πρόσφορα και κόλλυβα για την εορτή και για μνημόσυνα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κοινοτάρχη και Εκκλησιαστικό Επίτροπο κ. Κωστή Χατζηγιακουμή, τηλ. 99464552.

Τα υπόλοιπα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής:

Μιχάλης Σαλαφώρης

Αγάθη Μιλτιάδου

Γιώργος Χόπλαρος και

Πέτρος Γαβριήλ

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Άννας Συρκανιάς Κυθρέας.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post