Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Μάρκου στον Αρχάγγελο (15 Νοεμβρίου 2020)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Μάρκου στον Αρχάγγελο (15 Νοεμβρίου 2020)

Την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αποστόλου Μάρκου στον Αρχάγγελο, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παρασκευά Παπαμιχαήλ και τους Διακόνους π. Ανδρέα Ματέι και π. Σωτήριο Ντάση.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα του «καλού Σαμαρείτη», επισήμανε ότι πλησίον μας είναι ο κάθε άνθρωπος, ο “εγγύς” και ο “μακράν”. Μέσα στη Θεία Λειτουργία συμμετέχει η οικουμένη ολόκληρη και δεν υπάρχει καμία προσευχή, όσο ατομική κι αν είναι, που να μην περιλαμβάνει και όλο τον κόσμο. Η Εκκλησία καθοδηγεί τον άνθρωπο και τον βοηθά να συνειδητοποιήσει την ταυτότητά του ως Χριστιανός Ορθόδοξος με προοπτική την σωτηρία του, ως ψυχοσωματική οντότητα. Αυτός είναι και ο διαχρονικός ρόλος των παραβολών, δηλαδή των μικρών ιστοριών που είναι παρμένες από την καθημερινή ζωή, να αποτελούν παράθυρα μέσω των οποίων ο άνθρωπος τις κάθε εποχής να βλέπει προς την Βασιλεία των Ουρανών.

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Ακολουθίας τελέστηκε Δέηση για τους εορτάζοντες και ιερά Μνημόσυνα.

 

Κείμενο: Διακ. Ανδρέας Ματέι
Φωτογραφίες: Ιερός Ναός Αποστόλου Μάρκου (Αρχάγγελο)
Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post