Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουνίου 2024

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουνίου 2024

Η Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος και ο Ιερός Ναός Αγίου Τύχωνος στην ομώνυμη κοινότητα διοργανώνουν Δείπνο για την ενίσχυση του έργου της αγιογράφησης του Ναού, σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 7:30μ.μ. Το Δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων της Ιεράς Επισκοπής Αμαθούντος που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Ναού. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος και θα παρουσιαστεί Μουσικό Πρόγραμμα με την Βιργινία Φούρναρη και τον Ανδρέα Παντελίδη. Εισιτήρια προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Στον Ιερό Ναό Ανδρονίκου και Αθανασίας αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο εσπερινός των ψυχών και το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 6 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Λεμεσού την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 9:00μ.μ. με την ευκαιρία του Ψυχοσαβατου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ανακοινώνεται το πανηγυρικό πρόγραμμα του ναού. Την Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου στις 6:30π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου. Την επομένη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου στις 6:30π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30 θα ψαλεί Παράκληση στην Αγία Τριάδα.

Ο Δήμος Γερμασόγειας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 6.30μ.μ., στην οδό Χαλκηδόνος στον Ποταμό Γερμασόγειας, θα τελεστούν η ονοματοδοσία και τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας του πάρκου «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΣΗΣ» για το πολύπλευρο ταλέντο του Συνθέτη, Δημιουργού και Συνδημότη μας για την προσφορά του στον Πολιτισμό και στο Κοινωνικό Σύνολο. Τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας θα τελέσει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό η κ. Αγλαΐα Πισή και θα ακολουθήσει σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας με σολίστες τον Δημήτρη Φανή, τη Σοφία Πατσαλίδου και τη Σάρα Πατσαλίδου.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Επισκοπής «Ο καλός ποιμήν» θα λειτουργήσει καλοκαιρινό σχολείο για παιδιά από 5 μέχρι 11 ετών για την περίοδο 25 Ιουνίου μέχρι 9 Αυγούστου στο χώρο του δημοτικού σχολείου Επισκοπής. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αθλήματα, μαγειρική, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια, θα πραγματοποιηθούν εκδρομές και πολλά άλλα. Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 99998410.

Ο Ιερός Ναός Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου διοργανώνει μονοήμερη Προσκυνηματική εκδρομή τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου στο κατεχόμενο χωριό Αγίας Τριάδος και στην Ιερά Μονή Αποστόλου Ανδρέου Καρπασίας, όπως επίσης και σε άλλες εκκλησίες. Στην Αγία Τριάδα θα γίνει εκκλησιασμός. Την εκδρομή θα συνοδεύσουν ο π. Μιχαήλ Σπανού και ο π. Ανδρέας Δημητρίου. Αναχώρηση από το Ναό στις 6:00π.μ. Κόστος συμμετοχής €35 και συμπεριλαμβάνει γεύμα στις ελεύθερες περιοχές. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 99268191

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού την Πέμπτη 27 Ιουνίου από τις 6:30μ.μ. και μετά θα ψήνονται στην αυλή του Ναού σουβλάκια προς 6 ευρώ η πίτα με αναψυκτικό. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ανακαίνιση του Ναού.

Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 8:00μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της απόδοσης της Πεντηκοστής την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Η Ιερά Μονή Συμβούλου Χριστού εξέδωσε και κυκλοφορεί το διήγημα «Όταν ναυάγησε το όνειρο» της μικρής Ευαγγελίας Τασούλα. Σε έναν κόσμο που πάσχει από έλλειψη υγιών προτύπων, η μικρή Ευαγγελία προβάλλει μπροστά μας χαρισματικούς ανθρώπους, που η σχέση τους με το Θεό τους κάνει ξεχωριστούς και έτσι μεταδίδουν το αληθινό φως στις καρδιές των ανθρώπων. Το διήγημα πωλείται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της ιεράς μητροπόλεως Λεμεσού. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ολοκλήρωση του νέου ναού της Ιεράς Μονής Συμβούλου Χριστού.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Λουκά ιατρού διοργανώνει 6ημερη εκδρομή στη Σερβία στις 20 Αυγούστου. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99788762

Ο Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Βουνίου διοργανώνει 8ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Κρήτη από 17 μέχρι 24 Αυγούστου 2024. Την εκδρομή θα συνοδεύει ο Πανοσιολογιότατός Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας. Για πληροφορίες αποταθείτε στο τηλέφωνο 99845630.

Ο Ιερός Καθεδρικός ναός Αγίας Νάπας Λεμεσού οργανώνει οκταήμερη εκδρομή στην Ελλάδα από 26 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου. Επισκέψεις θα γίνουν στην Φλώρινα, Καστοριά, Βυζαντινή Αχρίδα, Θεσσαλονίκη και σε άλλα προσκυνήματα. Την εκδρομή θα συνοδεύσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ισαάκ. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 99 1278 15 και 99 37 8500.

Ο Ιερός Ναός Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ασγάτας διοργανώνει πενθήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Κρήτη από 2 μέχρι 6 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99 617579.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας ανακοινώνεται ότι ζητείται νεωκόρος. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99419795.

Από τον Ιερό Ναό Παναγίας Τριχερούσας, ανακοινώνεται πως ζητείται νεωκόρος. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 99780329.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, ανακοινώνεται ότι ζητείται αριστερός ιεροψάλτης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99351696.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδι, ανακοινώνεται πως ζητείται νεωκόρος. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 99440448.

Από τον Ιερό Ναό Παναγίας Λάνιας, ανακοινώνεται ότι ζητείται ιεροψάλτης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99767833.

Από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Διερώνας, ανακοινώνεται ότι ζητείται ιεροψάλτης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 96686640.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post