Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουνίου 2023

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουνίου 2023

Από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ανακοινώνεται ότι οι λαχνοί που κληρώθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου στο Κηποθέατρο Λεμεσού «Μάριος Τόκας» είναι οι εξής: 0171 – 2390 και 0395. Παρακαλούνται οι κάτοχοι των λαχνών να επικοινωνήσουν στα τηλ. 25864347 και 25864330 για να παραλάβουν τα δώρα τους.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο εσπερινός των ψυχών και την επομένη Σάββατο 3 Ιουνίου στις 6 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 9 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία για το ψυχοσάββατο.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ανακοινώνεται το πανηγυρικό πρόγραμμα του ναού με την ευκαιρία της πανήγυρης του ναού και της συμπλήρωσης 74 χρόνων από τα εγκαίνια του ναού. Το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 7 μ.μ., θε τελεσθεί ο Εσπερινός της Πεντηκοστής προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου γέροντα του Ιερού κελλίου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αγίου Όρους. Την Κυριακή της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου γέροντα του Ιερού κελλίου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αγίου Όρους. Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 5 Ιουνίου θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30 θα ψαλεί Παράκληση στην Αγία Τριάδα. Την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Δείπνο Αγάπης στο προαύλιο του ναού. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος και θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ με φαγητό και ποτό. Τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και από τα βιβλιοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Στον Ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος πολιούχου Λεμεσού, την Κυριακή της Πεντηκοστής 3 Ιουνίου της Θείας Λειτουργίας και του εσπερινού του Αγίου Πνεύματος θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. 

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Προσκυνηματική Εκδρομή στο κατεχόμενο χωριό της Αγίας Τριάδος, στην Ιερά Μονή Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία όπως επίσης και σε άλλες κατεχόμενες εκκλησίες. Στην Αγία Τριάδα θα γίνει εκκλησιασμός. Κόστος συμμετοχής 35 ευρώ το οποίο συμπεριλαμβάνει και το γεύμα στις ελεύθερες περιοχές. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 99268191. Την εκδρομή θα συνοδεύσουν ο π. Μιχαήλ Σπανού και ο π. Ανδρέας Δημητρίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καψάλου τη Τρίτη 6 Ιουνίου στις 7 μ.μ. θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Αβραάμ με θέμα: «Δωρεές του Αγίου Πνεύματος».

Η Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος και ο Ιερός Ναός Αγίου Τύχωνος στην ομώνυμη κοινότητα διοργανώνουν Δείπνο για την ενίσχυση του έργου της αγιογράφησης του Ναού, την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 8:00μ.μ. Το Δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων της Ιεράς Επισκοπής Αμαθούντος που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Ναού. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος και θα παρουσιαστεί Μουσικό Πρόγραμμα με την Βιργινία Φούρναρη. Εισιτήρια προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

O Ιερός Ναός Αγίου Λουκά του Ιατρού διοργανώνει απογευματινή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Four Seasons την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 5:30 μ.μ. Ομιλητής: ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Έμιλυ Σοφοκλέους. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά. Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες στο 99638874. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του Ιερού Ναού.

Ο Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Βουνίου διοργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από τις 4 Ιουλίου μέχρι τις 8 Ιουλίου. Επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Βόσπορο, Αγία Σοφία, Πατριαρχείο, Πριγκιποννήσια, Βυζαντινές Εκκλησίες, Ιερές Μονές, Σχολή Χάλκης και διάφορες περιοχές της Πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 99845630.

Ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου διοργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή στη Σικελία, Μεγάλη Ελλάδα και στα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 9 Ιουλίου. Επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Μπάρι, Συρακούσες, Κατάνη, Παλέρμο, Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα και σε πολλές άλλες περιοχές. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 99209464.

Από τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής ανακοινώνεται ότι οι λαχνοί που κληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Δείπνου Αγάπης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου στο κέντρο TRIKKIS PALACE είναι οι εξής:5191 , 4980 ,4077 και 4901. Για την παραλαβή των δώρων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 99384442.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Απαισιάς ανακοινώνεται ότι ζητείται Ιεροψάλτης. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 99565715.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post