Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2022

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2022

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι αύριο Παρασκευή στις 30 Σεπτεμβρίου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού. Πριν από την έναρξη της αγρυπνίας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος και της Αγίας Ενδόξου Μάρτυρος Ιουστίνης. Τις Ιερές Κάρες θα μεταφέρει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Παναχράντου της νήσου Άνδρου από την Ελλάδα γέροντας Ευδόκιμος. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα ψάλλει η χορωδία της Μητροπόλεώς μας, Ρωμανός ο Μελωδός. Οι Ιερές Κάρες θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού θα πραγματοποιηθεί δείπνο αγάπης. Προπωλούνται εισιτήρια από τις κυρίες της φιλοπτώχου. Για κρατήσεις στο τηλέφωνο 99662486.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίουαπό τις 6μ.μ. και μετά, θα ψήνονται και θα πωλούνται πίτες με σουβλάκια, στην αυλή της Εκκλησίας προς 6€ η πίτα μαζί με ποτό. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για το δάνειο του Ναού.

Η Δεξαμενή Σκέψης Αγίου Νικολάου Λεμεσού και η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού σας προσκαλεί σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. σε Διάλεξη με θέμα: «Η Μεγάλη Ιδέα ενός μικρού λαού». Ομιλητής: Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους. Η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Χαράκη ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί στον προαύλιο χώρο του ναού Δείπνο Αγάπης, κατά την διάρκεια του οποίου θα παρουσιάσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα η Άννα Αριστείδου με τους συνεργάτες της. Την όλη εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Τιμή συμμετοχής 20 ευρώ για ενήλικες, 15 ευρώ για παιδιά κάτω τον 18 ετών και δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω τον 6 ετών. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει λαχνός με πλούσια δώρα. Όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τις επείγουσες οικονομικές ανάγκες του ναού. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Χαράκη και από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού αφού επικοινωνήσετε με τον π. Μιχαήλ Βοσκό.

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα τελεσθούν αγρυπνίες στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου στις 8:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου και Αγίας Φωτεινής στο συνοικισμό Κολοσσίου στις 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στις 9 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου συνοικισμού Μακαρίου του Γ’ στις 8:30 μ.μ., στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καρμιώτισσας στις 8:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στις 8:30 μ.μ. και στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμασγούς στις 8:00μ.μ.

Στο Ιερό Ησυχαστήριον Αγίας Μαρίνας Αμιρούς με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 8:00μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο της Μακαριστής Γερόντισσας Μαρίας κτητόρισσας της Ιεράς Μονής Παναγίας Αμιρούς. Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 4:00μ.μ. θα ψαλεί η Παράκληση προς την Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και θα ακολουθήσει το Μικρό Απόδειπνο και οι χαιρετισμοί της Αγίας Σκέπης.

Από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Τριμίκλινης ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο της Παναγίας του Ζάλακα. Αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ. θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 7 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αρχάγγελου Μιχαήλ στη Διερώνα, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού.

Από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Επισκοπής ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ερμογένους κατά την οποία πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου Ερμογένους την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6:45 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5:30 θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Ερμογένους και στην συνέχεια θα τελεσθεί ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Κενδέα. Όλες οι ακολουθίες θα τελεσθούν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ερμογένους που βρίσκεται στην περιοχή του αρχαίου Κουρίου.

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Αμασγούς ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Σεργίου και Βάκχου κατά την οποία πανηγυρίζει το ομώνυμο μετόχι της μονής που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Μονάγρι και Δωρού, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. Την επομένη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 6:30 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια των Ιερών ακολουθιών θα εκτίθενται προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Σεργίου και Βάκχου. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99018478.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 7:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί δείπνο αγάπης στον προαύλιο χώρο του ναού, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Βιργινία Φούρναρη και τον Σπύρο Ζηνοβίου και το εργαστήρι παραδοσιακού χορού Αλεξάνδρα. Την όλη εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Τιμή συμμετοχής 20 ευρώ. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 99459886.

Από την Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Αντύπα Πεντακώμου ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία κατά την οποία θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Ναού. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως κτήτορες ή ανάδοχοι της εκκλησίας του Αγίου Αντύπα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Χριστοφή στο τηλέφωνο 99599773.

Η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου οργανώνει και δεύτερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους από 10 μέχρι 14 Νοεμβρίου. Τιμή συμμετοχής 570 ευρώ το άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα Τουριστικά Γραφεία Μάριος Κοντού στο τηλ. 99665498 και στον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Γεννάδιο στο τηλ. 97683173. Την εκδρομή θα συνοδεύσει ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Γεννάδιος.

Πενθήμερη Προσκυνηματική εκδρομή από 17 μέχρι 21 Νοεμβρίου σε προσκυνήματα και αξιοθέατα της Κώου, Καλύμνου, Τελένδου, Μήλεσι, Υπάτης, Χαλκίδας και Εύβοιας. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 99562242, 99539910 και 25879202.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βάσας Κελλακίου ανακοινώνεται ότι κάθε τελευταία Κυριακή εκάστου μηνός στις 6:00 μ.μ., ψάλλεται ο Παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ., θα τελείται ο Παρακλητικός Κανών προς τον Άγιο Λουκά και θα εκτίθεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου προς προσκύνηση.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ανακοινώνεται ότι κάθε Δευτέρα στις 6:00μ.μ. θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς την Αγία Μαρίνα. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μαρίνας.

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ. και κάθε Παρασκευή στις 10 το πρωί θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς την Αγία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου.

Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στη Λαϊκή Λευκοθέα ζητείτε νεωκόρος. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99383972.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post