Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Mαρτίου 2024

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Mαρτίου 2024

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι ο Καθηγούμενος της Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ., στο κέντρο Trikkis Palace απέναντι από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου θα πραγματοποιήσει πνευματική ομιλία, όπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει και η παρουσίαση των δύο νέων βιβλίων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Είσοδος μετά φαγητού και ποτού 15 ευρώ. Εισιτήρια διατίθενται σε όλες τις ενορίες και στο Ραδιοφωνικό μας σταθμό, στο βιβλιοπωλείο Σήμαντρο και στην Καφετέρια Διέξοδο.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 1η Μαρτίου, θα τελεσθεί Ιερά αγρυπνία στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στις 8:30 μ.μ., όπου κατά την διάρκεια της οποίας θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας, θα εκτίθεται προς προσκύνηση το λείψανο του Οσίου και Θεοφόρου Εφραίμ του Κατουνακιώτη.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος την Κυριακή 3 Μαρτίου, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στον Ύψωνα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος την Κυριακή 3 Μαρτίου, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στον Μονιάτη.

Από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας πάνω Πολεμιδιών ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ., θα τελεσθεί αγρυπνία στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καρμιώτισσας για την εορτή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.

Από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Παρεκκλησιάς ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 3 Μαρτίου, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το θείο λόγο ο Μητροπολίτης Βέροιας και Ναούσης κ. Παντελεήμων.

Στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Πλανά αύριο Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 8:30 μ.μ., θα τελεσθεί αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου Χαράκη με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου του Πλανά και της πανηγύρεως του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου του Πλανά που βρίσκεται δίπλα στον Ναό αύριο Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 8:00 μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρική αγρυπνία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου καθώς και τεμάχιο από το ιερό επιτραχήλιο του Αγίου.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Πυργώτισσας στον Πύργο Λεμεσού με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 5 μ.μ., θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Την Κυριακή 3 Μαρτίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει Λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου Γερασίμου.

Οι Φίλοι της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου των Γάτων πραγματοποιούν Φιλανθρωπικό Τσάι την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 4 μ.μ. στον κέντρο «White Diamonds» (πρώην Σκορπιός) στο Ζακάκι. Στο τσάι θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος με θέμα: «Αναστάς πορεύομαι προς τον Πατέρα μου». Είσοδος 12 ευρώ. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, τις Καφετέριες της Μητροπόλεως Ίνδικτος και Διέξοδος και από το ΠΟΚΕΝΥ. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 97794958. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου των Γάτων.  

Από τον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Σύναξη αγάπης, Τσάι στην αίθουσα της εκκλησίας. Ομιλητής ο Δρ. Αθανάσιος Καλαμπάκας ειδικός γαστρεντερολόγος με θέμα : Πρόληψη Καρκίνου του Πεπτικού Συστήματος. Θα προσφέρονται εδέσματα από την κ. Κλειώ Καλαμπάκα. Είσοδος :10 ευρώ.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας συνοικισμού Καψάλου την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει ο Πρωτ. Μιχαήλ Βοσκός με θέμα: «Το Αληθινό νόημα της νηστείας».

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας ανακοινώνεται ότι ζητείται νεωκόρος. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99419795.

Ο Ορθόδοξος Ενοριακός Σύνδεσμος Γυναικών Ιερού Ναού Αγίου Τύχωνα σας προσκαλεί σε Φιλανθρωπικό Τσάι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Επισκοπής Αμαθούντος, την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, στις 4:00 μ.μ. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ισαάκ με θέμα «Μνήμες από την Τουρκική εισβολή». Μουσικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από την Μαρία Ηροδότου και τον Γιάννη Μαυρογιώργη. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα χαιρετίσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.Εισιτήρια προς €10 και λαχεία προς €2 μπορείτε να προμηθευτείτε από τις κυρίες του Συνδέσμου, καθώς και από το παγκάρι του Ιερού Ναού Αγίου Τύχωνα.Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού Αγίου Τύχωνα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 99490579, 99341061.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ύψωνα ανακοινώνεται πως ζητείται νεωκόρος. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 99637764.

Από τον Ιερό Ναό Παναγίας Τριχερούσας, ανακοινώνεται πως ζητείται τρίτος ιεροψάλτης. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 99780329.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραμάλι Λεμεσού ανακοινώνεται ότι ζητείτε ιεροψάλτης για τις ανάγκες του Ναού. Για περισσότερες πληροφορίες στον εφημέριο του Ναού π. Ζαχαρία στο τηλ. 99327720.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, ανακοινώνεται ότι ζητείται αριστερός ιεροψάλτης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99351696.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post