Εμπειρία του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Εμπειρία του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Αναλυτικά στην εκπομπή “Ενημέρωση Τώρα” είπε ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος:

«Διαγνώσθηκα  θετικός στις 13 Δεκεμβρίου 2020, ήμουνα στο σπίτι από εκείνη τη μέρα  μέχρι τις 18 του μήνα, το πρωί, μέχρι που άρχισε να πέφτει το οξυγόνο μου στο 90  και ανησύχησα. Έτσι (επικοινώνησε) πήρα το προσωπικό μου γιατρό, ο οποίος άμεσα επικοινώνησε με το νοσοκομείο  Αμμοχώστου (Νοσοκομείο Αναφοράς)».

«Έστειλαν ασθενοφόρο εδώ (στην οικεία του) με εξέτασαν και διέγνωσαν ότι έπρεπε να μεταφερθώ άμεσα στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, μεταφέρθηκα την ίδια μέρα όπου και παρέμεινα 17 μέρες».

«Εισήχθηκα στις 18 Δεκεμβρίου και πήρα εξιτήριο στις 3 Ιανουαρίου 2021».

Σχολιάζοντας την περίθαλψη  που έλαβε στο νοσοκομείο αναφοράς δήλωσε ότι ήταν πέραν πάσης  αμφιβολίας άριστη, αφού η περιποίηση τόσο των ιατρών όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν άψογη. Είπε, χαρακτηριστικά ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος «μου έδιναν θάρρος και ελπίδα ότι μέρα με τη μέρα θα βελτιωνόταν η κατάσταση μου. Έζησα αυτή την ασθένεια και τη ζω ακόμη εδώ και ένα μήνα είμαι στο στάδιο ανάρρωσης και είδα τις συνέπειες της. Το να είσαι 17 μέρες κλεισμένος σε ένα δωμάτιο με τις 14 μέρες να είσαι με το οξυγόνο δεν είναι εύκολο πράγμα, να μην μπορείς να βγεις έξω από το δωμάτιο να μην μπορεί να σε επισκεφθεί ένας δικός σου άνθρωπος  να δει πως είσαι να σου δώσει δύναμη, ελπίδα, κουράγιο».

Ακολούθως, π. Ιερώνυμος πρόσθετε ότι «όταν βγάζαμε το οξυγόνο, από το 94 έπεφτε στο 90. Ομολογώ ότι την 14η μέρα φοβήθηκα τόσο που δεν δίστασα να πω στους γιατρούς “βγείτε έξω και αφήστε με να πεθάνω”. Το να είσαι μόνος σου σε ένα δωμάτιο και να παλεύεις καθημερινά χωρίς να ξέρεις πως θα ξημερώσει η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολο».

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος έστειλε και το δικό του, εξ εμπειρίας, μήνυμα σε εκείνους που αρνούνται την ύπαρξη και τη σοβαρότητα του Κόβιτ-19:

Επισημαίνει, με συγκίνηση και συμπάθεια προς τον άνθρωπο και την αξία του ο π. Ιερώνυμος, «λέω σε όσους δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Κορωνοϊός, ότι κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Τους καλώ να προσγειωθούν  και να δουν την πραγματικότητα να σταματήσουν να λένε στον κόσμο ότι δεν είναι πανδημία ο Κορωνοϊός και κυρίως να σταματήσουν να προτρέπουν να μην τηρούνται τα μέτρα, να δουν όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά, τις αυξήσεις των κρουσμάτων, τους διασωληνωμένους που συνεχώς αυξάνονται και κυρίως τους θανάτους, λόγω Κορωνοϊού».

Εύχεται ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος προς όλους και ιδιαίτερα στους «αρνητές»:  «Τους εύχομαι ολόψυχα  να μην προσβληθούν από αυτή την ασθένεια, γιατί αν προσβληθεί ένας από τους αρνητές, τότε θα δουν και θα ζήσουν την πραγματική αλήθεια».

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, τα όσα περιέγραψε στο κανάλι OMEGA o Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post