Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ανάπτυξη και προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο»

Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ανάπτυξη και προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο»

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου οργάνωσε την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, τηλεδιάσκεψη για την ανάπτυξη και προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο, υπό την προεδρία του Έντιμου Υφυπουργού Τουρισμού κυρίου Σάββα Περδίου. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υφυπουργείου Τουρισμού και εκπρόσωποι του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου, του Τμήματος Αρχαιοτήτων και των Εταιρειών Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, καθώς και η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Κύπρου.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον Έντιμο Υφυπουργό Τουρισμού για τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής για το τομέα του Θρησκευτικού Τουρισμού, έναν τομέα που επηρεάζεται πάντοτε πολύ λιγότερο από δυσμενείς καταστάσεις από οποιοδήποτε άλλο τομέα τουρισμού.

Επίσης, εξετάστηκε η κατάσταση σχετικά με την επισκεψιμότητα ιερών χώρων και εκκλησιαστικών μουσείων, την αντιμετώπιση προβλημάτων και γενικά τρόπων βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης και του προσφερόμενου προϊόντος και υποβλήθηκαν εισηγήσεις.

Προγραμματίστηκε νέα διάσκεψη για προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών για ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων συμμετείχαν οι Ανδρέας Χ. Χριστοδούλου, επιστημονικός συνεργάτης του Γραφείου, Κωνσταντίνος Θεοφάνους και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου στο Γραφείο  Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Γεωργίου.

Κείμενο: Κωνσταντίνος Θεοφάνους
Φωτογραφία: Ανδρέας Κοσιάρης
Συνοδικόν Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Print Friendly, PDF & Email

Share this post