Δηλώσεις του Μακαριωτάτου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ, για τα νέα μέτρα και παρουσίαση του νέου Καθεδρικού Ναού (23 Απριλίου 2021)

Δηλώσεις του Μακαριωτάτου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ, για τα νέα μέτρα και παρουσίαση του νέου Καθεδρικού Ναού (23 Απριλίου 2021)

Έντονη η αντίδραση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου Β’ στις αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση (Παρασκευή 23/4/21), για κλείσιμο των Εκκλησιών για τους πιστούς ενόψει και της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σε έντονο ύφος ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ (βλέπε πιο κάτω το σχετικό βίντεο), τόνισε ότι δε θα υπακούσουν στην απόφαση της Κυβέρνησης καθώς η Εκκλησία, όπως δήλωσε, από την αρχή ήταν αυστηρή στην τήρηση των μέτρων.

«Ως Εκκλησία από την αρχή ήμασταν πολύ αυστηροί και έλεγα πάντοτε δε θα δεχόμαστε κανένα μέσα στους ναούς αν δεν έχουν τη μάσκα τους, ο ένας θα έχει απόσταση από τον άλλο περίπου 3 με 4 τετραγωνικά μέτρα», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Κάλεσε δε την Κυβέρνηση και τους ειδικούς Επιστήμονες να απαντήσουν εάν οι πιστοί φορούν μάσκα και έχουν αυτή την απόσταση μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια και, αν όντως μπορούν, τότε ο ίδιος συμφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης.

Εάν όμως δε μεταδίδουν, συμπλήρωσε, απορώ γιατί η Κυβέρνηση παίρνει αυτή την απόφαση και δηλώνω απερίφραστα ότι δε θα υπακούσουμε.

«Εμείς θα καλούμε τους πιστούς μας εις τους ναούς, θα κρατούμε αυτές τις αποστάσεις και δε θα επιτρέπουμε χωρίς τη μάσκα. Η Κυβέρνηση, την Εκκλησία να την αφήσει ήσυχη. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν πάντοτε αυστηροί. Το δηλώνω απερίφραστα δε θα υπακούσουμε. Και παρακαλώ να αλλάξουν την απόφαση για την Εκκλησία. Υπάρχει δικαιοσύνη, να μας πάρουν στη δικαιοσύνη», ανέφερε.

(Πρβλ. cyprustimes.com).

Σε ρεπορτάζ, στο ίδιο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στο ΡΙΚ1 (βλέπε πιο κάτω το σχετικό βίντεο), ο Μακαριώτατος παρουσίασε το νέο Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην καρδιά της εντός των τειχών Λευκωσίας. 

Τα θυρανοίξια του νέου Καθεδρικού τελούνται το Σάββατο του Λαζάρου (24/4/2021), προ του Εσπερινού της Κυριακής των Βαΐων, στις 6.00μμ. Τα δε Εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, στις 11 Ιουνίου 2021.

Ακολουθούν τα σχετικά βίντεο:

Print Friendly, PDF & Email

Share this post