Στην Ηλεία κουμπαράδες για πυρόπληκτους

Στην Ηλεία κουμπαράδες για πυρόπληκτους

Το δικό τους λιθαράκι σε όλο αυτό το κύμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων Λεμεσού και Λάρνακας, δείχνουν έμπρακτα πλέον οι κάτοικοι του νομού Ηλείας. Από την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, την πόλη του Πύργου ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων κατοίκων.

Ο Δήμος του Πύργου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τριήμερη εκδήλωση «Παιδικό survivor» και έδειξε για άλλη μια φορά του κοινωνικό πρόσωπο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, υπήρχε ειδικό κουτί για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά.

Ο κόσμος που παραβρέθηκε στο Κατάκολο αγκάλιασε την πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου και του Γραφείου Εθελοντισμού και οι περισσότεροι στήριξαν οικονομικά αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

Όπως πληροφορούμαστε, αναμένονται και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις και δράσεις και θα τοποθετηθούν και εκεί κουμπαράδες στήριξης προς τους πυρόπληκτους κατοίκους.

Σε επικοινωνία που είχε ο «Φ» με τη συνάδελφο της εφημερίδας «Πρώτη», Άννα Αγγελίδου, μας αναφέρθηκε πως υπάρχει μια θετική ανταπόκριση σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης και στήριξη προς τους Κύπριους. Σημείωσε πως έχουν ήδη ενημερωθεί και οι επτά δήμοι της Ηλείας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι βουλευτές του νομού, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας.

«Ευχόμαστε κανένας από τους πυρόπληκτους πολίτες να μη βρεθεί τον φετινό χειμώνα χωρίς στέγη αλλά και να μπορέσουν οι Κύπριοι αδερφοί μας να σταθούν ξανά δυνατοί στα πόδια τους. Εξάλλου, η αλληλεγγύη μεταξύ Ηλείων και Κυπρίων πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται», τόνισε καταληκτικά.

 

Πηγή: philenews.com

Print Friendly, PDF & Email

Share this post