ενδιαφεροντα θεματα

O Διονύσιος Χρηστίδης και η Επανίδρυση της Μονής Σταυροβουνίου το 1889

Kωστής Kοκκινόφτας Kέντρο Mελετών Iεράς Mονής Kύκκου O ΔIONYΣIOΣ XPHΣTIΔHΣ KAI H EΠANIΔPYΣH THΣ MONHΣ ΣTAYPOBOYNIOY TO 1889 (περισσότερα…)

Ξεκίνησαν στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εργασίες των συνεδρίων των αποδήμων

Άρχισαν την Τετάρτη στη Λευκωσία οι εργασίες του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και της Συνεδρίας του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπριών (περισσότερα…)

Ομιλία μαθητή Γιώργου Κουζάλη στην 15η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Σεβαστοί Πατέρες, Έντιμε Κύριε Υπουργέ, Σεβαστή Διευθύντρια της Σχολής Κωφών, Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι, Αγαπητοί Συμμαθητές και Συμμαθήτριες. Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος, αλλά ταυτόχρονα και ευλογημένος από το Θεό που με αξίωσε να βρίσκομαι σήμερα εδώ, ως εκπρόσωπος όλων των παιδιών με πρόβλημα ακοής, για να μοιραστώ μαζί σας τις αναμνήσεις μου, τόσο τις καλές όσο και τις κακές, που απέκτησα κατά τη διάρκεια της σχολικής μου ζωής. Ταυτόχρονα, όμως, και να αποδώσω ευχαριστίες σε όλους αυτούς που με στήριξαν στη διάρκεια των δύσκολων αυτών  12 χρόνων και που υπήρξαν συνοδοιπόροι μου σε αυτόν τον μακρύ δρόμο. Σίγουρα [...]

Κατηχητικά σχολεία Τίμιου Σταυρού Στροβόλου 2017-2018

Αγαπητά παιδιά και γονείς,   Με τη βοήθεια του Θεού θα αρχίσουν και φέτος τα Κατηχητικά της ενορίας  μας. Στο Κατηχητικό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για την Ορθόδοξη πίστη και λατρεία μας, να ακούσουν πολλές συναρπαστικές ιστορίες και να συζητήσουν για διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο τα ίδια όσο και τη σύγχρονη κοινωνία μας, (περισσότερα…)

Ιωάννης Συκουτρής και Κύπρος. Η αλληλογραφία του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (1916-1933) Κύριλλο Γ’

Κωστής Κοκκινόφτας Kέντρο Mελετών Iεράς Mονής Kύκκου   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ. Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ (1916-1933) ΚΥΡΙΛΛΟ Γ΄ Ο Ιωάννης Συκουτρής (1901-1937) συγκαταλέγεται µε τους Αθανάσιο Σακελλάριο (1826-1901) και Κωνσταντίνο Σάθα (1842-1914) ανάµεσα στους θεµελιωτές των κυπρολογικών σπουδών. Από αυτούς, ο µεν Σακελλάριος µε τους δύο ογκώδεις τόµους των «Κυπριακών», (περισσότερα…)

Όλοι έχουν Ιστορική Ευθύνη να Διασφαλίσουν Επίλυση της Πολιτικής Διαμάχης λένε οι Θρησκευτικοί Ηγέτες της Κύπρου

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου επανέλαβαν σήμερα ότι "όλοι έχουν την ιστορική ευθύνη να διασφαλίσουν ότι η πολιτική διαμάχη θα επιλυθεί και το νησί θα επανενωθεί". (περισσότερα…)

Xρονικογράφοι, Συγγραφείς και Περιηγητές για τη Mονή Kύκκου (15ος αι. – 1878)

Kωστής Kοκκινόφτας Κέντρο Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου XPONIKOΓPAΦOI, ΣYΓΓPAΦEIΣ KAI ΠEPIHΓHTEΣ ΓIA TH MONH KYKKOY (15ος αι. - 1878) (περισσότερα…)

Αγρυπνίες (1 – 24 Δεκεμβρίου 2016)

1 Δεκεμβρίου 2016, 20:00, Αγρυπνία, Ι. Ν. Αγ. Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου, Λεμεσός Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Αρσενίου Καππαδόκου (περισσότερα…)