«Μακαρία ἡ κοιλία ἡ βαστάσασά σε καὶ μαστοὶ οὓς ἐθήλασας» Εορτασμός του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Παναγίας Χρυσελεούσης στο Στρόβολο (8 Σεπτεμβρίου 2021)

«Μακαρία ἡ κοιλία ἡ βαστάσασά σε καὶ μαστοὶ οὓς ἐθήλασας» Εορτασμός του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Παναγίας Χρυσελεούσης στο Στρόβολο (8 Σεπτεμβρίου 2021)

Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη Γέννηση της Υπεραγίας Δεσσποίνης ημών Θεοτόκου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Στρόβολο. Το Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Χρίστου, ο Οικονόμος π. Ανδρέας Ζορπάς, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Uliniuc και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος αναφέρθηκε στο νόημα της Ευαγγελικής περικοπής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο στίχο «…μακάριοι οἱ ἀκούοντες τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ καὶ φυλάσσοντες αὐτόν». Ο Χριστιανός που με προσοχή ακούει και μελετά τους λόγους του Κυρίου και είναι προσηλωμένος στο Χριστό και στο Ιερό Ευαγγέλιο, καλείται κάθε ώρα και στιγμή να παιδεύεται, να εκπαιδεύεται και να ενεργοποιεί τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος που έλαβε με την ένταξή του στην Εκκλησία. Έτσι, με προσευχή, υπομονή και θάρρος, να αγωνίζεται για την απαλλαγή από τα βαρίδια της καθημερινότητας που τον εμποδίζουν και τον απομακρύνουν από την αγάπη του Θεού και του συνανθρώπου του. Τρισευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που έχει συνείδηση της τελειότητας του Θεού αλλά και της ανθρώπινης ατέλειάς του και αγωνίζεται με εγρήγορση, νήψη και αγιοπνευματική χαρά το καθημερινό μαρτύριο της συνειδήσεως για απόκτηση και καλλιέργεια της ενάρετης βιοτής εν Χριστώ.

Ιδού γιατί η Γέννηση της Θεοτόκου «χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οἰκουμένῃ», διότι η Υπεραγία Θεοτόκος «…ἔτεκεν ἐν σαρκὶ τὸν ἁπάντων Θεόν, ὑπὲρ φύσιν ἐξ ἀσπόρου γαστρός· ἡ μόνη πύλη τοῦ μονογενοῦς Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, ἣν διελθὼν κεκλεισμένην διεφύλαξε· καὶ πάντας σοφῶς οἰκονομήσας, ὡς οἶδεν αὐτός, πᾶσι τοῖς ἀνθρώποις, σωτηρίαν ἀπειργάσατο».

Προσευχή όλων μας, κατέληξε ο Θεοφιλέστατος, όπως ο Πανάγιος Θεός, με τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου, να σκεπάζει όλους μας και τις οικογένειές μας.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post