Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Αγγαστίνα (Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021)

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Αγγαστίνα (Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021)

Την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, η Αγγαστίνα εόρτασε μεθεόρτια την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, εξωκκλήσι του οποίου υπήρχε στην περιοχή του χωριού.

Την ημέρα αυτή, τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αγγαστίνα Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Το Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριάκος Κυριάκου και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι. Είναι η δεύτερη Θεία Λειτουργία που τελείται από το 1974 στον ίδιο Ιερό Ναό, ο οποίος από τον ξύλινο εξοπλισμό του διασώζει το τέμπλο του.

Στον Εκκλησιασμό συμμετέσχε η Πρόεδρος της Κοινότητος Αγγαστίνας κ. Αναστασία Γερολέμου, άλλοι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και άλλοι πιστοί από την Αγγαστίνα και γειτονικές κοινότητες.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα δύο θαύματα της ευαγγελικής περικοπής, την ανάσταση της κόρης του αρχισυνάγωγου Ιαείρου και της αιμορροούσης, τονίζοντας την πίστη τους στον Ιησού Χριστό, καθώς και την απόφαση της αιμορροούσης γυναικός να διακηρύξει τη θαυματουργική θεραπεία που της έτυχε από τον Ιησού Χριστό, όταν τον άκουσε να λέει γι’ αυτή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκαν δέηση υπέρ υγείας των παρισταμένων και των απανταχού Αγγαστινιωτών, εορτές και μνημόσυνα και ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου. 

 

Από το Γραφείο των κατεχόμενων ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Θεράποντος και Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας καλούν τους συγχωριανούς και όσους πιστούς το επιθυμούν να προσέλθουν στο Προσκύνημα – Εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, το πρωί. Θα τελεστούν Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Δέηση και Ιερά Μνημόσυνα προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Καλούνται οι πιστοί να συμμετάσχουν στον εκκλησιασμό, τηρουμένων των Πρωτοκόλλων Υγείας. Επίσης, μπορούν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα.

Θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Μακάρειο Στάδιο στη Μακεδονίτισσα, την Κυριακή 7.11.2021 και ώρα αναχώρησης: 06.30 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεως στο λεωφορείο από τη Μακεδονίτισσα, υπεύθυνη η κα Αναστασία Γερολέμου τηλ. 99565445.

Θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, την Κυριακή 7.11.2021 και ώρα αναχώρησης: 06.30 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεως στο λεωφορείο από τη Λάρνακα, υπεύθυνη η κα Τούλα Γερολέμου Παπαναγιώτου τηλ. 99337340.

Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής:

Αναστασία Γερολέμου (Κοινοτάρχης):  τηλ. 99565445

Νίκος Νικολάου: 99596637

Παναγιώτης Γιακουμή: 99388786

Σωτήρης Ανδρέου:   99656097

Ιωακείμ Ιωακείμ:   99429055

Παναγιώτης Κωνσταντίνου:  99510585

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας, κληρικούς και λαϊκούς, για την ετοιμασία του Προσκυνήματος-Εκκλησιασμού στην πατρώα γη.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Θεράποντος και Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post