Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης (5 Δεκεμβρίου 2021)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης (5 Δεκεμβρίου 2021)

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης στον Πρόδρομο, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, τον οποίον πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Χριστοδούλου και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία παρουσιάζει ο Απόστολος Παύλος: αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα και εγκράτεια (Βλ. Γαλ. ε΄ 22-23). Καλούμαστε συνεχώς να είμαστε καλοί οικονόμοι των δωρεών του Θεού και ο καθένας από μας να εξαγοράζουμε τον καιρό έτσι ώστε να καλλιεργούμε αυτά τα χαρίσματα. Επίσης, αναφέρθηκε και στη θαυμαστή θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας, η οποία βασανιζόταν για 18 χρόνια. Με αφορμή τη θεραπεία της πονεμένης γυναίκας εν ημέρα Σαββάτου, η οποία προκάλεσε την αγανάκτηση του αρχισυναγώγου, ο Κύριος ήθελε να καταδικάσει την τυπολατρία, δηλαδή την τυφλή τήρηση του γράμματος του νόμου. Αυτή η τυπολατρία, και τότε αλλά και σήμερα, μάς καταδικάζει να μην βλέπουμε το πνεύμα του νόμου και να χάνουμε την ουσία των πραγμάτων. Ο νόμος δόθηκε για να είναι «παιδαγωγός εις Χριστόν» (Γαλ. γ΄ 24), με άλλα λόγια ο νόμος δεν είναι αυτοσκοπός αλλά είναι ένα μέσο για να φτάσουμε στον προορισμό μας, που είναι ο Χριστός. Πολλές φορές παρατηρούμε ότι στον καθημερινό βίο η προσοχή μας εστιάζεται σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα πράγματα, αγνοώντας αυτό που είναι το πιο σημαντικό.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε την Ηγουμένη Χριστονύμφη και όλη την αδελφότητα της Μονής για τη φιλοξενία και μετέφερε σε όλους την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία και ειρήνη στις ψυχές μας.

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post