Θεοφάνεια στο Δήμο Αγλαντζιάς (Πέμπτη, 6 Ιανουάριου 2022)

Θεοφάνεια στο Δήμο Αγλαντζιάς (Πέμπτη, 6 Ιανουάριου 2022)

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο Δήμος Αγλαντζιάς εόρτασε τη Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Τίμιο Πρόδρομο, με την παρουσία πλήθους πιστών και τηρουμένων των πρωτοκόλλων υγείας. Επίκεντρο της εορτής ήταν ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς.

Της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους π. Ανδρέα Ανδρέου και π. Γεώργιο Καπαρή καθώς και τον διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος έκανε αναφορά στο αποστολικό ανάγνωσμα, το οποίο μας διαβεβαιώνει ότι το σωτηριολογικό έργο του Θεού είναι έκφραση του απέραντου ελέους Του προς τον άνθρωπο, ο οποίος ανακαινίζεται δια του Αγίου Πνεύματος: «Ὅτε δὲ ἡ χρηστότης καὶ ἡ φιλανθρωπία ἐπεφάνη τοῦ σωτῆρος ἡμῶν Θεοῦ, οὐκ ἐξ ἔργων τῶν ἐν δικαιοσύνῃ ὧν ἐποιήσαμεν ἡμεῖς ἀλλὰ κατὰ τὸν αὐτοῦ ἔλεον ἔσωσεν ἡμᾶς διὰ λουτροῦ παλιγγενεσίας καὶ ἀνακαινώσεως πνεύματος ἁγίου, οὗ ἐξέχεεν ἐφ᾽ ἡμᾶς πλουσίως διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ σωτῆρος ἡμῶν» (Τιτ. γ΄ 4-6). Επισήμανε το πανίερο γεγονός της φανέρωσης της Αγίας Τριάδας στον Ιορδάνη ποταμό, την ταπείνωση του Πλάστη και Δημιουργού να δεχθεί το βάπτισμα από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, τη συμμετοχή όλης της δημιουργίας στο μεγαλειώδες αυτό γεγονός και το υπόδειγμα και το τεκμήριο για όλους εμάς που βαπτιστήκαμε και αποτελούμε το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του στρατού και οργανωμένων συνόλων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στα νερά της λίμνης του πάρκου της Αθαλάσσας. Της τελετής προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος μαζί με τους κληρικούς των ενοριών του Δήμου Αγλαντζιάς.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τους παρόντες τις πατρικές ευχές και αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε χρόνια πολλά και ολόφωτα.

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post