Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου Χωρίου Κυθρέας (9-10 Φεβρουαρίου 2022)

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου Χωρίου Κυθρέας (9-10 Φεβρουαρίου 2022)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας, σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Παρεκκλησίου Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας στην Αγλαντζιά, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας εορτάζουν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο και μαζί τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο τον Στρατηλάτη.

Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, στις 4.30 το απόγευμα θα τελεστεί, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας στην Αγλαντζιά, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Το πρωί της Πέμπτης, 10 Φεβρουαρίου 2022, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Των Ακολουθιών θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Καλούνται οι εκτοπισμένοι του Νέου Χωρίου Κυθρέας και της ευρύτερης περιοχής Κυθρέας, καθώς και όσοι πιστοί τιμούν τη μνήμη των Αγίων Χαραλάμπους και Θεοδώρου Στρατηλάτου να προσέλθουν στην Πανήγυρη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μεγάλος ναός της κοινότητας Νέου Χωρίου Κυθρέας είναι επονώματι του Αγίου Χαραλάμπους. Επίσης, εκτός από τον παλαιό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος μετά το 1571 μετετράπηκε σε μουσουλμανικό τέμενος και το ναό του Τιμίου Προδρόμου, υπάρχει νότια προς την κοινότητα Μιάς Μηλιάς το εξωκκλήσι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου.

Όσοι επιθυμούν να ετοιμάσουν εορτές και άρτους, μπορούν να επικοινωνούν με τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο κ. Θεόδωρο Μεϊβατσή, τηλ. 99631145.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

1 Φεβρουαρίου 2022.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post