Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Σωματείου Ένωσης Νέων Λατσιών

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Σωματείου Ένωσης Νέων Λατσιών

Τελετή Αποφοίτησης Σπουδαστών Σχολής

Σε μια σεμνή τελετή που έγινε πρόσφατα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Λατσιών, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, αποφοίτησαν οι νέοι σπουδαστές της Σχολής. Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αλέκος Κουράτος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τον Δήμαρχο Λατσιών κ. Παναγιώτη Κυπριανού για την παρουσία και την στήριξή τους στη Σχολή.

**********************************************************************

Ένωση Νέων Λατσιών

Η Ένωση Νέων Λατσιών, ιδρύθηκε το 1977 και συμπληρώνει τριάντα οκτώ χρόνια παρουσίας στα Πολιτιστικά, Κοινωνικά και Αθλητικά δρώμενα των Λατσιών.

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Λατσιών για την έμπρακτη στήριξη με την παραχώρηση το 1977, με ειδικό συμβόλαιο, του χώρου όπου οικοδομήσαμε το Σωματείο μας και μπορούμε να προωθούμε τους στόχους μας.

Για είκοσι πέντε, σχεδόν, χρόνια, το Σωματείο μας είχε ως κύρια δραστηριότητα του τον Αθλητισμό. Τα πρώτα δεκαπέντε χρόνια, συμμετείχε ενεργά στο Αγροτικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και στη συνέχεια, για μια δεκαετία, στη Β΄Κατηγόρια του Παγκύπριου πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας.

Το 2004, συναισθανόμενοι την ηθική υποχρέωσή μας προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ως Διοικητικό Συμβούλιο, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για να προσφέρουμε με τη σειρά μας και εμείς, έμπρακτα, στο Έργο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Προσφέρουμε τα τελευταία έντεκα χρόνια δωρεάν μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής σ΄ όλους τους Δημότες των Λατσιών και όχι μόνον, που επιθυμούν να ασχοληθούν με το θεάρεστο αυτό έργο. Αναλάβαμε πλήρως όλο το οικονομικό κόστος για να καταστεί δυνατή η λειτουργία της Σχολής. Είμαστε πολύ ευτυχείς, γιατί τη διδασκαλία ανέλαβε ένας άρτια καταρτισμένος δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής ο αγαπητός μας Δημήτρης Ιεροδιακόνου. Με τη σοβαρότητα και επιμέλεια του, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν τη Βυζαντινή Μουσική. Ως Διευθυντής της Σχολής εδραίωσε τη Σχολή και είμαστε ευτυχείς και ευγνώμονες για το έργο που επιτελεί.
Τα πτυχία της Σχολής μας είναι αναγνωρισμένα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Είμαστε ευτυχείς, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή του Σωματείου μας ιεροψάλτες, οι οποίοι, με τη σειρά τους, καλύπτουν μέρος των αναγκών των Εκκλησιών μας στα Λατσιά και σε άλλες περιοχές της Επαρχίας μας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post