Ανακοίνωση και πρόγραμμα για τους Εορτασμούς της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Στροβόλου

Ανακοίνωση και πρόγραμμα για τους Εορτασμούς της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Στροβόλου

Μεσοπεντηκοστή 2022
Πανήγυρις Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Στροβόλου

Οι Ιερείς και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο ανακοινώνουν ότι, με την ευκαιρία της πανήγυρης του Ιερού Ναού κατά τη μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεσοπεντηκοστής, θα έχουν τη μεγάλη χαρά και ευλογία να υποδεχθούν τον Τίμιο Σταυρό με τον Άγιο Κάνναβο, δηλαδή το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένος ο Χριστός κατά τα Άγια Πάθη, από τον ιστορικό Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Ομόδους.

Τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος για πρώτη φορά εξέρχεται από το Όμοδος για προσκύνηση από τους πιστούς, θα συνοδεύει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στις 6:10 μ.μ. έξω από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Μεσοπεντηκοστής.

Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει για προσκύνηση από τους πιστούς μόνο κατά την 17η Μαΐου μέχρι τις 10 μ.μ.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής, στις 18 Μαΐου, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. 

Το εσπέρας της Παρασκευής, 20 Μαΐου, προς Σάββατο 21 Μαΐου, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία από τις 8:00 μ.μ έως 1.00 π.μ. Της Ακολουθίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος

Print Friendly, PDF & Email

Share this post